Food experiment – 3 days a vegan – Eerste deel van de voorbereiding: inspirerende blogs en vlogs

Naar aanleiding van de fooddocumentaires die ik samen met Chris bekeek, leek het me interessant om eens te testen hoe een vegan eetpatroon me bevalt. Nu is het zo dat ik al geen echte vleeseter ben en vaak vegetarische maaltijden eet maar kip, vis, eieren, yoghurt, kwark en kaas maken toch deel uit van mijn maaltijden.

Het is niet mijn bedoeling om veganist te worden want ik ben eerder van het principe: van alles wat nemen, een gezonde balans vinden die bij je past. Dat neemt echter niet weg dat ik vind dat wij, als consumenten, allemaal bewust(er) moeten omgaan met voeding om onszelf en de aarde goed te verzorgen.Vandaar dus dit experiment “3 days a vegan” én dat in Turkije, waar ze met vlees naar je kop gooien (bij wijze van spreken dan).

Op blogs, voornamelijk van Nederlandse dames, kan je superveel leuke én eenvoudige recepten terugvinden. Bovendien zijn er Youtubekanalen waarop je kan zien hoe maaltijden worden samengesteld, welke vegan ingrediënten veel eiwitten, vitamines, mineralen,… bevatten. De beschikbare informatie over veganisme is eindeloos.

Hieronder vind je een aantal tips qua blogs. Ik laat jullie mijn 3 persoonlijke favorieten zien. Daarnaast raad ik jullie ook een aantal Youtubekanalen aan. Voor als je geen zin hebt om artikels te lezen, hihi.

*https://lisagoesvegan.com/

Hotspot: Los Feliz - Lisa goes Vegan

                       Dit is Lisa van https://lisagoesvegan.com

Op haar website vind je superveel leuke recepten en tips om bv. eieren te “veganisen”. Vooral de ontbijtjes en zoete recepten zien er altijd superlekker uit. Als experimentele hobbykok krijg ik altijd spontaan zin om de keuken in te duiken en alles uit te proberen om te zien of het net zo goed lukt als bij Lisa!

Lisa heeft ook een Facebookpagina, een Instagramaccount én een Youtubekanaal waarop ze eetdagboekjes post en recepten laat zien. Een aanrader dus !

*livingthegreenlife.nl

Sanna van Livingthegreenlife.nl schrijft op haar blog over alles wat met vegan eten en een veganistische levensstijl te maken heeft. Ze post niet alleen recepten maar besteedt ook aandacht aan het aanbod aan veganistische producten in de supermarkt, vertelt over vegan hotspots en bespreekt kookboeken. Belangrijke opmerking is wel dat de meeste berichten over Nederland gaan en dus niet altijd heel relevant zijn voor Belgische lezers. Toch een toffe en levendige blog.

*www.degroenemeisjes.nl

De Groene Meisjes

Merel van www.degroenemeisjes,nl schrijft heel regelmatige nieuwe artikels op haar blog. Zij post niet enkel recepten maar vertelt ook over haar manier van bewust leven: hoe ze omgaat met psychologische kwesties, welke boeken ze leest, hoe je goed voorbereid op reis vertrekt,…         

Een leuke rubriek is het weekmenu dat iedere week op zondag online komt. Die geeft me veel vegan inspiratie. Deze zomer is er ook een rubriek met gastbloggers die hun favoriete recept uit de doeken doen. Ik vind dat een leuke manier om nieuwe (vegan) foodbloggers te ontdekken.

Omdat de artikels op de blog zo gevarieerd zijn, heb je de indruk Merel persoonlijk te kennen. Je krijgt niet enkel ideeën voor in de keuken maar ook voor erbuiten. Een topper als je het mij vraagt!

*KiwiEats, Vegan Faith, The Vegan Student, Eva in Fruit Paradise en Living the Green Life zijn toffe Youtubekanalen voor wie op zoek is naar “WhatIeatinaday”, recepten, tips & tricks,… Alles voor de (beginnende) veganist.

*Tot slot nog een speciale vermelding van Vegadutchie.nl. Dit is de blog van Jolijn. Zij schrijft artikels maar kan je ook dagmenu’s voor je maken of je 1 op 1 coachen als je besluit veganist te worden. Ze beantwoordt je mails snel en duidelijk. A “must try”, als je het mij vraagt!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.