Food experiment – 3 days a vegan – Dag 3

Zo mooi groen dit keer…mijn groene smoothie bowl !!!

Dag 3, de laatste dag al van mijn vegan experiment. Ik stond op en was vrij rusteloos. Na mijn vegan ontbijt dat bestond uit een groene smoothie van bevroren bananan, spinazie, munt, Alprokokosdrink, aardbeien, bramen, meloen en pure chocolade, besloot ik nog een aantal vegan recepten uit te proberen…

Mijn inspiratie is eindeloos maar ik kan niet alles tegelijk maken (en vooral niet alles tegelijk opeten) dus koos ik voor home made falafelburgertjes, een vegan curry met groene linzen en kokosmelk en cookie doughballetjes op basis van kikkererwten. Met andere woorden: eten voor de rest van de week 🙂

Voor de falafelburgertjes baseerde ik mij op het recept van Pauline van uitpaulineskeuken.nl. Je vindt de link hieronder.

Ik gebruikte gedroogde munt en gedroogde chilivlokken en bakte de burgertjes op een bakpapiertje in de oven voor 15min op 200°C.. Lukt ook prima!

Homemade Falafel

Mijn falafelburgertjes. Voor en na 🙂

De vegan curry van groene linzen was een eigen ingeving. Ik wou eerst linzenburges proberen maken en was groene linzen aan het koken. Echter, toen ze gaar waren, heb ik er 2 teentjes look, een halve ui, een grote tomaat en een aubergine aan toegevoegd. Ik stoofde alles aan in een beetje water en voegde ook een brikje tomatenpuree en vegan kokosroom van Alpro toe. De kruiden die ik gebruikte, waren peper, zout, komijnpoeder en paprikapoeder. Het resultaat mocht er zijn, al zeg ik het zelf. Het plan was om er rijst of brood bij te serveren. Of getoaste tortilla’s in stukjes.

And vegan curry it was !!!

Oh, oh, de verleiding om cookie dough te maken van kikkererwten was zoooo groot! Hoe kunnen kikkererwten in godsnaam resulteren in lekker koekjesdeeg, vroeg ik me af. Maar het resultaat was inderdaad ASTONISHING !!! Nooit gedacht dat zoiets mogelijk was!!! Ik stak de rest van de balletjes in de vriezer. Het plan was om warme chocoladesaus te maken met pure chocolade voor de volgende eetsessie en dit bij bananenijs te serveren. Ik kreeg er al zin in …

160514155528cookiedoughimage.jpg

http://foodness.nl/recipe/gezonde-snoepjes-cookie-dough-balletjes-met-kikkererwten/

   

Mijn cookie doughballetjes zien er niet slecht uit, al zeg ik het zelf. Geen chocolade meer in huis en het was al lekker…

Over naar de lunch. Ik wilde wat groenten opmaken die ik op de markt had gekocht want ik haat weggooien. Ik had geen zin in een salade dus besloot ik spinazie, champigons, erwten en artisjokken te bakken in olijfolie en er quinoa bij te koken en (natuurlijk!!!) nogmaals mijn tahindressing te maken. Opnieuw een lekkere lunch!

De presentatie laat misschien te wensen over maar het was lekker. Quinoa rules !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.