Food experiment – 3 days a vegan – Dag 2

Dag 2, dinsdag 15 augustus, ging van start met een banana soft serve met wat Alpro kokosdrink, perzik, meloen en pure chocoladeschilfers. Opnieuw vergezeld van een ijskoffie met Alpro kokosdrink en pure chocoladeschilfers.

Frozen bananas om een banana soft serve van te maken. Net een ijsje 🙂

Ik was de blog van Lisa aan het lezen (lisagoesvegan.nl) en kon het niet laten één van haar raw vegan cheesecakes uit te proberen. Ik wilde dus eindelijk weten hoe je dat maakt en vooral hoe het smaakt!

Aan de slag dus! Het recept vind je hier: https://lisagoesvegan.com/raw-vegan-kokos-limoentaartjes/

Raw vegan kokos-limoentaartjes - Lisa goes Vegan

De taartjes van Lisa naast dat van mij. Het mijne is beduidend minder groen maar ik heb dan ook maar 1 avocado gebruikt…

Ik moet zeggen: de combinatie cashew-kokosdrink-avocado-dadel is verrassend lekker! Het taartje gaat in de vriezer om op te stijven. Ik bewaarde er 3 voor later als ontbijt met verse vijgen want die zijn hier weer volop te verkrijgen.

Vlak voor de lunch ging ik naar de markt hier in Hurma. Ik wilde een groene salade maken met groenten uit het seizoen, mijn tahindressing en geroosterde kikkererwten.

Ik vond op de markt de eerste artisjokken, spinazie, munt en witte komkommer en vulde aan met geblancheerde erwtjes, tomaatjes en gegrilde courgette en champignons. Ziet het er niet kunstig uit? Als je tijd hebt, kan je ook je ogen laten eten 🙂 🙂

Salade in de making…voor het een rommeltje werd met de tahindressing en de kikkererwten 🙂

Ik had al vaker gelezen over de combinatie van appel met pindakaas/tahin en was hier erg nieuwsgierig naar. Het zou zoiets zout-zoet moeten geven. Ik besloot appeltjes te bakken in de grilpan en er kaneel en druivensiroop over te doen.

Ik bakte twee sneden bruin brood in een pan met wat olijfolie en bestreek ze met pindakaas. Het resultaat was echt wel mijn ding! Ik heb pas onlangs ontdekt dat ik heel graag pindakaas eet.

Notenpasta’s in het algemeen zijn erg lekker en voedzaam trouwens. Pindakaas van pinda’s, tahin van sesamzaad,… De amandelpasta van The Food Hub in Leuven is trouwens ook een aanrader. Je kan hem kopen in de hoeveelheid die jij wil. Het is één van de dingen waarnaar ik al uitkijk om ze terug in huis te hebben binnen twee weken….

Oh ja, tussendoor at ik nog twee grote stukken watermeloen. Dat ga ik dan weer missen als ik eenmaal terug thuis zal zijn…

Appelschijfjes in de grilpan. Het resultaat ziet er een beetje aangebrand uit door de druivensiroop, hihi.

Zout-zoete verrassende combinatie van pindakaas en appel. I WANT MORE !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.