Food experiment – 3 days a vegan – Dag 1

Groen??? Again??? ‘s Morgens???

Oh jee, ik heb TE VEEL ideeën voor dit 3 dagen durende experiment. Dat is niet bepaald een probleem te noemen maar mijn gedachten vallen dus niet stil en ik weet niet waar te beginnen 🙂

Mijn ontbijt op dag 1 was een groene smoothiebowl met een ijskoffie met de kokosdrink van Alpro.

Voor de smoothiebowl nam ik 1 bevroren banaan in stukjes uit de diepvries, ik voegde een handje verse munt en rucola toe, een stuk verse gember en wat kaneelpoeder en een scheut Alpro kokosdrink. Ik deed dit in de blender en mixte het tot een puddingachtig geheel. Als toppings gebruikte ik perzik, meloen en geschaafde pure chocolade. 

 

 

Groene smoothiebowl in the making…

            Tadaaaa !!!!

                      Mijn ijskoffie. Ik deed er nog wat pure chocoladestukjes bovenop 🙂

Goed. Lunch. Ik had zin in pasta en er was nog groentensaus die ik vrijdag had gemaakt. Dat zou het dus worden. Easy peasy, in 10 minuten klaar want volkoren spaghetti koken en saus opwarmen duurt echt niet lang. Ik voegde nog zwarte olijven toe en geroosterde kikkererwten. Ik miste wel de kaas, moet ik toegeven 🙂

Volkoren spaghetti met home made groentensaus (ui, look, courgette, aubergine, champigons en tomaten)

‘s Avonds nam ik gewoon twee dikke sneden bruin brood van de lokale bakker. Ik bakte ze in olijfolie in de pan om er een croque monsieur van te maken met tahin en gebakken tomaat. Ik serveerde er een salade bij van sla, komkommer en tomaat. Met tahindressing. Eén van mijn ontdekkingen van de zomer.

Blame on me, no picture 🙁

In de zetel at ik nog twee appeltjes met kaneel en citroensap terwijl ik Youtubefilmpjes keek en blogs las. Lazy holiday life can be goooood!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.