Fong Mei na de kerstdrukte

Na alle drukte rond kerst en de vele etentjes met familie en vrienden was ik toe aan “eens niet in de keuken staan”. Hoe graag ik ook creatief bezig ben met potten en pannen, soms is het echt genoeg! 

De laatste zondag van december 2018 brachten Chris en ik door in Antwerpen. De winkels waren open en er was veel volk op de been. Tijdens ons vorige bezoek gingen we na aankomst eerst lunchen bij Bai Wei in de Van Wesenbeekstraat. Het plan was om dit opnieuw te doen maar de zaak was helaas gesloten. We gingen op goed geluk binnen bij Fong Mei, een ander Chinees restaurant in de nabijgelegen Van Arteveldestraat.

http://fongmei.be/index.html

Het kitscherige neonlicht en de posters van wolkenkrabbers in (waarschijnlijk) Shanghai buiten beschouwing gelaten was alles heel erg ok! Het was moeilijk kiezen van de uitgebreide menukaart. 

Chris en ik deelden als voorgerecht lenterolletjes en dim sum (de specialiteit van het huis) met krab. Vooral de dim sum vond ik heerlijk! Er kwam een zoetzuur en een pikant sausje bij om te dippen.

Lenterolletjes

                                                              Dim sum met krab

Als hoofdgerecht ging ik voor het stoofpotje van tofu met groenten. Chris koos kikkerbilletjes met look. Beide gerechten kwamen met witte of gebakken rijst.

Mijn gerecht werd superheet opgediend. Daar houd ik van, zeker in de winter. Ik proefde ook de kikkerbilletjes. Die waren met veel look bereid, zoals het hoort.

                  Tofu met groenten

 

        Kikkerbilletjes met look

 

                 Gebakken rijst

 

Ik kan dit restaurant aanraden als je graag Chinees eet en klaar bent met de meeneem Chinees in je buurt. Chris en ik waren het er wel over eens dat Bai Wei, het restaurant waar we eerder gingen eten, onze voorkeur genoot. Waarschijnlijk had dit ook te maken met de keuze van de gerechten. 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.