Experiment van een foodie : the green smoothie bowl

                     
 

Ik had er al vaak over gelezen en foto’s van gezien op Facebook en op blogs die ik volg. Nu moet ik bekennen dat ik aanvankelijk niet bepaald gewonnen was voor een groen ontbijt maar na het zien van de documentaires over hoe goed veganisme wel is, besloot ik een veganistische groene smoothiebowl te maken. Open your mind for new experiences, Mel. Get out of your security zone !!!

Bon, een groen ontbijt in een kom dus. Wat deed ik?

Ik kocht verse spinazie op de markt en stak enkele bananen in schijfjes in een bakje in de diepvries.

‘s Morgens nam ik een flinke hand spinazie, scheurde die en deed hem met een hele bevroren banaan en wat sojamelk in de blender. Ik bekwam een vrij dik, papachtig en vooral ERG GROEN goedje. Dat deed ik in een kom en werkte ik af met de volgende toppings: aardbeien, bramen, cornflakes, cacaopoeder en gebroken lijnzaad.

Ik was erg benieuwd naar de smaak. Het zag er in elk geval zeer fancy uit….

Waaauw!!! Veel zoeter dan ik had verwacht en lekker fris! Bovendien zorgde de cornflakes voor een lekkere crunch. Het proeft als een kom ijs als ontbijt.

Ik ben overtuigd en zal deze groene smoothiebowl vaker maken, zeker als het warm is in de zomer. Ik ben benieuwd naar andere toppings zoals cashewnoten, amandelen, stukken pure chocolade, mango, kokosschilfers,….  Hoe meer kleur en hoe meer verschillende texturen, hoe zaliger de smoothie bowl!!!

DO TRY THIS AT HOME !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.