Escape to Rotterdam – Dag 2

Dag 2. Zaterdag 7 juli. Het ontbijt werd pas vanaf 9u00 geserveerd in het nabijgelegen Nieuw Rotterdam Café dus ik, vroege vogel, deed eerst een yogasessie op de gang.

Het voordeel van dit relatief late ontbijtuur was dat Chris en ik samen konden ontbijten, iets dat we anders nooit doen 🙂

We kregen een houten box vol lekkers: gekookte eitjes, vers, warm (!) bruin en wit brood, croissants, kleine potjes aardbeienconfituur, kaas, ham, fruitsap, yoghurt met besjes en cruesli en een drankje naar keuze. Chris en ik bleven rustig een uurtje zitten om te genieten van al deze lekkernijen.

NRC @ Rotterdam

Een rooibosthee en de ontbijtbox voor 2

We wandelden de hele dag en deden maar liefst 30 000 passen. Er was een grote markt aan de markthal waar we wat bleven hangen. Daarna trokken we naar de kubuswoningen van architect Piet Blaak. Heel speciaal. Overigens kan je in Rotterdam heel veel speciale gebouwen en huizen zien. Het lijkt alsof de architecten “carte blanche” hebben gekregen en hun wildste fantasieën konden uitwerken. 

Kubuswoningen van Piet Blaak

Speciale huizen aan het water, net een cruiseboot

De Europabrug, de Oude Haven en het voormalige Tropicanazwembad (nu o.a. een restaurant) passeerden we later op de dag. 

Sally’s Salads in de Markthal: een aanrader!

We lunchten bij Sally’s Salads in de Markthal. De sympathieke en praatgrage eigenaar legde het concept uit. Hij is overduidelijk erg gedreven en superenthousiast over zijn saladebar. Chris en ik gingen voor een salade die je zelf kon samenstellen: pikante kip, kikkererwten, sla, broccoli, tomaat en zongedroogde tomaat met een truffelmayonaise en kruidige topping werd het voor mij. Chris koos garnalen met couscous, tomaat en rode bietjes met balsamicodressing en gefrituurde uitjes. Voor 6,5 euro elk hadden we een ruime bowl vol lekker, vers eten. Sally’s Salads is een aanrader voor wie houdt van een verse, snelle lunch die goed vult en niet duur is!

We bekeken nog wat leuke winkeltjes en ik vond een Lush waar ik een halfuur met glinsterende ogen rondliep. Een vriendelijke verkoper hielp me een nieuwe bodylotion uit te kiezen en gaf me nog 4 staaltjes én een lipgloss “Key Lime Pie” mee. Mijn dag was goed!

Het werd opnieuw een avondje met voetbal en relaxen in de hostel na een wandeling door China Town met stop op een multicultureel muziekfestival en een Vietnamees diner bij Pho waar Chris en ik een verse, jonge kokosnoot en rijstrolletjes deelden en ik daarna ging voor een Vietnamese bun (gestoomd brood) met gebakken kippendijen en Chris een noedelsoep verkoos. Heerlijk allemaal. 

We deelden een jonge kokosnoot en lenterolletjes.

De noedelsoep met kip van Chris en mijn Vietnamese bun met gebakken kippendij

Dag 2 was een zalige dag buiten in de zon met elkaar. Genieten, genieten, genieten.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.