Escape to Rotterdam – Dag 1

EINDELIJK vertrokken we naar Rotterdam!!! Hier keek ik al superlang naar uit. Ik had al veel gelezen over Rotterdam op enkele van mijn favoriete blogs. Ook de vloggers die ik volg, laten heel vaak mooie plekjes en hotspots in Rotterdam zien. 

Vrijdag 6 juli namen we om 8u45 de trein vanuit Leuven naar Rotterdam. In amper 2 uur sta je in Rotterdam Centraal! 

Waiting for the train to Rotterdam @ Mechelen

We gingen eerst naar ons hotel in de Witte de Withstraat. City Hub Rotterdam is een kruising tussen een hostel en een hotel. De kamers doen denken aan cabines in een cruiseboot. In feite zijn het grote tweepersoonsbedden met enkele opbergplanken ernaast 🙂 In de receptie zit steeds een city host klaar met een laptop. Via een handige app kan je vragen stellen ivm je verblijf en de stad. De host antwoordt onmiddellijk en geeft leuke tips. Alle hosts die wij spraken, waren supervriendelijk. 

Voor de lunch zochten we Bertmans op, een plekje waar je terecht kan voor ontbijt, brunch, lunch en diner. Bertmans ligt aan het Schouwburgplein en heeft een rustig en groot terras. Het interieur is erg stijlvol met groene accenten.

Een mooie, groene plant bij Bertmans

 

Enkele foto’s van het interieur

Ik ging voor de rooibosijsthee met kaneel en de falafelbowl. Chris koos de burger met kip en verse frietjes van friethoes. Beide gerechten waren kunstig op het bord gedresseerd en superlekker.

Mijn ijsthee met veeeeeel kaneel en het menu

Falafelbowl en kipburger met frietjes

Na de lunch deden we een lange wandeling door de stad. Op die manier leerden we de structuur van het centrum kennen en konden we de sfeer in de stad opsnuiven. Rotterdam is heerlijk rustig en niet al te toeristisch. 

We belandden in de markthal met zijn kunstige plafond. De markthal is een overdekte foodhal met eetstandjes en restaurants. Boven de hal zijn appartementen opgetrokken. Zo heb je dus een shop- en woonfunctie in één gebouw. Heel slim bedacht! 

Chris en ik slenterden langs de eettentjes en ik liet me verleiden tot een yoghurtijsje bij Smooy. Lekker met mango!

We slenterden door de Witte de Withstraat en bewonderden de vele toffe vintagewinkeltjes en conceptstores. Ik was vooral weg van Collectiv.Swan waar ik twee mooie, fijne zilveren ringetjes kocht en een zilveren kettinkje. Me happy!

We rustten wat uit in onze hub 1.21 en gingen eten bij Hotel Bazar, vlakbij het hotel. Deze plek deed me denken aan het sprookje van 1001 nacht door zijn sprookjesachtige interieur. Superfijn gedaan! Het restaurant is overduidelijk erg populair want het terras en de drie etages zaten propvol. 

Ik koos de salade met kip en currymayonaise en Chris koos de lamsstoofpot. Veel eten voor een weinig geld én superlekker én snel bediend. Wat wil een mens nog meer?

1001 nacht bij Hotel Bazar

Salade kip met currymayo en lamsstoofpotje

Om 20u00 belandden we op de eerste rij voor het groot scherm van “De Witte Aap” om naar het WK voetbal te kijken. België-Brazilië met een eindscore van 2-1 !!! Hoera !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.