Enthousiast zijn over koffie

Geen bijzonder lang artikel vandaag maar even een tip voor koffieliefhebbers!!!

Wie vertrouwd is met het centrum van Leuven kent ongetwijfeld koffiezaak Onan in de Parijsstraat. De kleine, gezellige winkel/koffiebar verkoopt direct trade koffie, thee, chocolade, taart en allerlei accessoires die je koffie- of theebeleving extra aangenaam maken. 

Onan bestaat nu zo’n 15 jaar en is uitgegroeid tot een begrip in Leuven. Hans en Chloë, de oprichters, hebben nu ondersteuning van verschillende barista’s. Robin, Melanie, …. ze zijn stuk voor stuk supervriendelijk en duidelijk professioneel opgeleid.  Onan heeft inmiddels een tweede zaak in de Universiteitshallen : KUP. Het gamma is er minder uitgebreid maar de plek is super als je rustig op je laptop wil werken onder het genot van heerlijke koffie of thee.

Om één of andere reden gaan heel veel Grieken er ook koffie drinken: zowat elke keer ik er kom, hoor ik dat er Grieks wordt gesproken. Ook Chris kan Onan wel  appreciëren trouwens. Hij drinkt weliswaar geen koffie maar vindt het fijn elke keer een andere theesoort uit te proberen. 

Ik koop vaak gemalen koffie om thuis op te gieten. Gemalen voor de filter, dat is wat ik koop. Iedere keer neem ik een andere koffie: Brazilië, Costa Rica,… Er zit best veel verschil in de verschillende koffies. Het is een verrijking deze verschillen te leren kennen. 

Momenteel biedt Onan als “Filter van de maand” een Indische koffie aan. Oh.My.God. Die is superlekker! Normaal gezien drink ik enkel thuis koffie. ‘s Morgens 1 kop. De laatste weken ben ik al verschillende keren bij Onan geweest in de namiddag om deze heerlijke filterkoffie te drinken. Zalig. Ook in een cappuccino (met sojamelk) is hij heerlijk. Een dikke vette aanrader dus. Allen naar Onan! Ik wacht op de batch voor thuisconsumptie 🙂

dav
Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.