Eindelijk gelukt: ontbijtrepen !!!

Ik weet niet hoeveel keer ik al heb geprobeerd om zelf ontbijtrepen te maken. Zonder succes, helaas. Ze vielen steeds uit elkaar en werden dan maar als granola opgegeten 🙂

Dit keer had ik meer succes. Hoera !!!

Ik had nog twee overrijpe abrikozen in de frigo liggen en vroeg me af wat ik daarmee in godsnaam kon aanvangen. Van twee abrikozen maak je geen confituur. Ik besloot me daarom nog maar eens te wagen aan een experiment “home made ontbijtrepen”. De abrikozen bleken een geheim succesingrediënt!!!

Ingrediënten: Voor 10 repen

*50g havervlokken

*50g havermout

*2el cacaonibs

*4 paranoten

*een handje pindanoten (of andere noten die je in huis hebt)

*8 ontpitte en geweekte dadels

*2 hele rijpe abrikozen

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 180°C.

*Ontpit de abrikozen en plet ze in een potje zodat je een papje bekomt.

*Doe de dadels, cacaonibs, noten en havermout in de foodprocessor en mix. 

 

Havervlokken, havermout, noten,… alles in de foodprocessor!

*Voeg de abrikozenpuree toe en mix nog even goed door. De structuur moet grof blijven.

*Doe het mengsel in een ovenschaal die je met bakpapier hebt bekleed en maak een laag van ongeveer 1 cm dik.

*Zet voor ongeveer 15 minuten in de oven.

*Laat de plak afkoelen op een rooster en snijd daarna in gelijke repen.

 

Voor en na 🙂

Je kan de repen in bakpapier rollen en invriezen. Ik deed ze in stukjes bij mijn ontbijtje van kefir en bosvruchten. SMULLEN !!!   

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.