Efese, alweer een hoogtepunt op road trip

                                                 De Celsusbibliotheek in Efese

We bezochten Efese op dinsdag 8 augustus. Om 10u00 ‘s morgens was het eigenlijk al veel te warm en Chris en ik zagen af van de hitte.

Het was bakken en braden op de site van Efese maar voor zoveel schoonheid moet een mens wat over hebben. De stad is enorm en erg indrukwekkend. Het is interessant om te weten dat eigenlijk nog maar 80% van Efese is blootgelegd.

We bewonderden de Celsusbibliotheek, het theater en de indrukwekkende, brede straten van de oude stad. Na een bezoek van ongeveer 2u lunchten we in het nabijgelegen restaurant “Agora”. Turkse degelijkheid: kip met champignons uit de oven, geroosterde groenten en een salade. We deelden alles.

Brede laan in Efese

Poort van de Celsusbibliotheek

In het theater van Efese

We besloten de rest van de dag in het hotel door te brengen om wat te bekomen van de hitte en van alle opgedane indrukken de afgelopen dagen.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.