Een verwarmend nieuwjaarsontbijt : havermoutje met zoete aardappel

In de winter is een warm ontbijt echt heerlijk. Nu had ik bij Lisa van Lisagoesvegan.nl een recept zien passeren met zoete aardappel. ZOETE AARDAPPEL IN HAVERMOUT ALS ONTBIJT ??? !!!! Dat leek me gewaagd maar het proberen waard ! Ik maakte er mijn eigen ding van.

Zoete aardappel havermout

Zoete aardappel havermout - Lisa goes Vegan

Dit is de versie van Lisa

Ingrediënten: Voor 1 grote kom havermoutpap met zoete aardappel:

*100g geraspte rauwe zoete aardappel mét schil

*60g havermout

*120ml ongezoete amandelmelk

*agavesiroop (of een ander zoetmiddel) naar smaak

*kaneelpoeder, gemberpoeder,…

*rozijntjes

Bereiding:

*Doe de havermout met de zoete aardappel en de amandelmelk in een pannetje.

*Voeg de specerijen toe en breng aan de kook.

*Voeg nu ook de rozijntjes en het zoetmiddel toe.

Pruttelen en borrelen…

*Laat pruttelen tot je een echte pap bekomt. Voeg, indien nodig, nog wat amandelmelk of water toe.

Een bakje havermoutpap 🙂

Eet je havermout warm en werk af met jouw favoriete toppings. Denk aan cacaonibs, schijfjes banaan, kakiclementijntjesjam ,…

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.