Een recept uit The Breakfast Club

In december won ik het boek “The Breakfast Club” van de enthousiaste Ellen van de blog www.kokerellen.be 

In de kerstvakantie ging ik er EINDELIJK mee aan de slag. Ik maakte de havermoutwafels met mijn leuke, pastelgroene wafelijzer.

Ik paste het recept wat aan zodat ik het kon maken met de ingrediënten die ik in huis had.

Ingrediënten: Voor 6 wafeltjes

*100g havermeel (ik deed havermout in de blender)

*2 eieren

*2 el rijstsiroop

*100 ml ongezoete amandelmelk

*1/2 tl bakpoeder

*1/2 tl bicarbonaat

*een snuf zout

Bereiding:

*Doe alle ingrediënten samen in een kom en mix tot een wafelbeslag.

*Strijk je wafelijzer in met olie en verwarm voor tot het superheet is.

*Bak de wafels per 2. Zorg ervoor dat je het wafelijzer lang genoeg dicht laat zodat de wafels de tijd krijgen om voldoende te bakken en niet te scheuren.

*Laat de wafels afkoelen op een rooster.

Heerlijk als je de wafels even in de broodrooster doet bij het ontbijt en belegt met vers fruit en een toef plattekaas (of slagroom???)

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.