Een oerklassieke tulband met appel

Waar ik op kerstavond ging voor een vegan brownie met zoete aardappel maakte ik voor kerstdag een oerklassieke tulband met appel. Je weet wel: bloem, boter, eieren, suiker: the real deal.


Op kerstdag kwam de hele familie samen bij mijn ouders. Ik wilde dus een tulband voor 11 personen maken. Veel opzoekwerk was niet vereist. Ik ging gewoon voor megaveel beslag met in mijn hoofd het recept van een 4/4-cake.

Ingrediënten: Voor een tulband in de bakvorm van Ikea.

*300g zelfrijzende bloem

*300g bakboter

*280g kristalsuiker en 20g vanillesuiker

*6 eieren

*3 appelen

*3 el honing en 2 el bloem

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 180°C.

*Snijd de appelen in kleine blokjes. Smelt de honing en vermeng de honing met de stukjes appel. Doe daarna ook 2 el bloem door de appelen. Dit zal ervoor zorgen dat de stukjes appel niet naar de bodem van je cake zakken.

*Splits de eieren. Klop de eiwitten schuimig met de suiker.

*Voeg de eigelen toe en later ook de gesmolten boter. Laat de mixer volop draaien. 

*Voeg nu ook voorzichtig de zelfrijzende bloem toe. Eventueel kan je de bloem nog zeven.

*Spatel voorzichtig de stukjes appel door het deeg.

*Stort het deeg in de tulbandvorm en zorg dat de laag deeg ongeveer overal even dik is.

*Bak de cake gedurende ongeveer 60 minuten af in de oven. 

*Prik in de cake met een mes om te zien of hij al gaar is.

Ik werkte de cake kerstig af met kerstmankoekjes die ik vond in de Action. Laat je inspiratie dus de vrije loop!

 

 

Een mooi versierd eindresultaat. Ik blij!!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.