Een gezondere brownie???!!!

Bij Eetba(a)r naast The Food Hub aan het station van Leuven kreeg ik laatst een proevertje van brownie met zwarte bonen. Dat smaakte lekker en je had helemaal niet het gevoel dat je droge bonen aan het eten was. Dit vroeg natuurlijk weer om een “Try this at home”.

Ik struinde het internet af en vond meerdere recepten op mijn geliefde blogs. Ik besloot het recept van Marit van de site www.fitwithmarit.nl te nemen als basis en er dan (natuurlijk) mijn eigen ding mee te doen.

Zwarte bonen brownie

Dit is wat ik ervan maakte:

Ingrediënten: Voor 6 grote stukken brownie

*250g gedroogde zwarte bonen (ik haalde ze in bulk bij Content en kookte ze gedurende 45 minuten in mijn rijstkoker)

*2 eieren

*2 el whey proteïn in de smaak vanille-amandel van Body & Fit

*50g pure chocolade in stukjes

*2 el puur cacaopoeder

*1 el kokosolie

*2 el rijstsiroop

*2 tl bakpoeder

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 180°C.

*Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolfoven op een lage stand.

*Doe alle ingrediënten samen in de foodprocessor of mix tot een stevige pasta met de staafmixer.

*Doe het deeg in een bakblik. Ik deed het in een rechthoekige bakvorm waarin ik een bakpapier had gelegd en streek het deeg uit in een laag van ongeveer 1 cm dik.

*Bak af gedurende ongeveer 30 minuten.

Lekker als ontbijt of als tussendoortje. Het eiwitpoeder is geen noodzakelijk ingrediënt. Ik vond de smaak nogal artificieel en laat het volgende keer achterwege.

Ik nam geen foto maar zo zag mijn brownie er ongeveer uit! 

SMAKELIJK!

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.