Een eigen variatie op Pad Thai

De Aziatische keuken spreekt me momenteel heel erg aan: hij is fris, gevarieerd, gezond en heerlijk bij het warme(re) zomerse weer. Ik wilde dit keer een Pad Thai maken. Als je daarvoor een recept zoekt, vind je een oneindige reeks. Ik deed dan maar mijn eigen zin 🙂

Pad Thai betekent: rijstnoedels, tofu, broccoli, champignons, spinazie, rode paprika, citroengras, limoen, pinda’s en pindasaus maar vooral veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel koriander !!!

Ingrediënten: Voor 2 personen

*150g dikke rijstnoedels (dunne mag ook maar die lijken weg te smelten in het gerecht…)

*1 broccoli

*200g kastanjechampignons

*1 rode paprika

*een handvol spinazie

*een handje pinda’s

*pindakaas, zoetzure saus en sojasaus

*1 limoen

*1 stengel citroengras

*koriander

Bereiding:

*Bereid de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking.

*Rooster de rauwe pinda’s in een pan met antikleeflaag.

*Maak een dressingn met de pindakaas, zoetzure saus en sojasaus.

*Snijd de broccoli in roosjes, de paprika in reepjes, de champignons in schijfjes en verscheur de spinazie. Dep de tofu af en snijd in blokjes of sneetjes.

*Snijd de stengel citroengras open en kneus goed.  

*Verhit wat wokolie (de citroengrasolie van Oil & Vinegar is een aanrader !!!) in de wok.

*Voeg de broccoliroosjes, de reepjes paprika, de schijfjes champignon en het gekneusde citroengras toe.

*Voeg ook de tofu toe.

*Blus met wat sojasaus en laat garen.

*Doe de noedels bij het gerecht en verhit even goed.

*Doe het gerecht in een mooie kom. Werk af met wat limoensap, partjes limoen, de pindadressing en veel verscheurde koriander.

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.