Een dagje Maastricht

Wat een volledige dag Maastricht moest worden, werd uiteindelijk een dikke halve dag. Dank u, NMBS, voor de vertraging.

Het plan vorige zaterdag was de trein te nemen van 10u26 richting Luik. Chris en ik zouden daar dan overstappen op de boemeltrein naar Maastricht. Niet dus. Onze trein had maar liefst 48 minuten vertraging door een brand tussen Brussel-Noord en Brussel-Centraal. Het was koud en vochtig en grijs. Een uur wachten en ijsberen op het perron kruipt in je kleren en mijn humeur zakte met de minuut. Hmmm. Geen al te best begin van de dag dus.

Uiteindelijk arriveerde we rond 12u45 in Maastricht en gingen we eerst lunchen. Zaterdag  = pastadag ten huize Kourtelis-Huyghe. “Il Giardino” it was (https://ilgiardino.nl)

We werden vriendelijk onthaald. Chris en ik zaten in een koud deel van het restaurant, dat vond ik jammer. Blijkbaar was het warmere gedeelte reeds volzet. Ik ging voor de “Gnocchi con spada e melanzane” ofwel dus gnocchi (deegballetjes van aardappel) met zwaardvis en aubergine. Chris koos “Spaghetti Carbonara”. 

We werden vrij snel bediend. Mijn portie was best ok maar Chris had liever wat meer pasta op zijn bord gezien. Ik gaf hem gelijk. Een extra schep spaghetti zal het verschil in prijs niet maken, toch?

Spaghetti Carbonara
Gnocchi con spada e melanzane

 

Chris en ik wandelden door de smalle straatjes van Maastricht. Het was een tijdje geleden dat ik er was geweest en ik wist direct weer hoe gezellig de Maastrichtse binnenstad is!!!

We stootten op “De Pindakaaswinkel”, hoera! Ik ben erg fan van pindakaas en was in Utrecht al in deze zaak geweest. Er is een beperkt assortiment aan smaken en er is enkel pindakaas te verkrijgen. In grote en kleine potten. Na een tasting van smaken als chilipeper, kokos-zeezout, stroopwafel-karamel,… kocht ik twee kleine potjes voor thuis. Supercool! Zo’n dingen kunnen echt mijn dag goedmaken!!!

Chris en ik gingen koffie drinken met Assem en Piji, twee vrienden uit de tijd dat Chris nog aan de universiteit van Maastricht werkte. We belandden bij Coffeelovers in de Dominicanenkerk. Een prachtige locatie: een kerk die is omgetoverd tot boekhandel en koffiebar, hoe zalig is dat!

Not the best pictures…de Dominicanenkerk/boekhandel/koffiebar

Daarna brachten we nog een bezoek aan Takis en Maria met de 2-jarige Dimitris. Ook Nico en Anneloes waren er met baby Costas. Veel Grieken in the house dus en ook veel conversaties in het Grieks die ik helaas niet kon volgen 🙁

Het was een gezellige avond. We bestelden nog Thais. Ik had een Thom Yamsoep die superpittig was en lekkere fish cakes met een zoetzure dipsaus. Chris koos gebakken rijst met cashewnoten. Typische meeneemkost die voor geen meter in de buurt kwam bij de fantastische schotels die Nek maakt maar best ok voor een luie zaterdagavond.

Takis bracht ons  om 20u00 naar het station en Chris en ik ploften rond 22u00 in de zetel. Home sweet home in ons Leuvense appartementje. 

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.