Een dagje Hasselt

Onverwacht was het mooi (lente)weer half februari. Ik besliste dan ook onverwacht op 16 februari om de trein naar Hasselt te nemen en te genieten van deze mij onbekende stad!!!

Op 45 minuten sta je van Leuven in Hasselt. Ik ben niet vertrouwd met de stad. Ik kom er enkel om met mijn leerlingen naar het Modemuseum te gaan. Nu nam ik de tijd om rustig door de straten te kuieren.

Eerst ging ik lunchen. Om 11u45. Een Belgisch uur. Chris zou glimlachen. Hihi. Ik belandde bij “De Sladerij” aan de Havermarkt. Ik had al eerder over deze zaak gelezen op blogs en op Facebook. Ik was dan ook heel nieuwsgierig en kon niet wachten om deze zaak te ontdekken. 

desladerij.be

De Sladerij heeft een heel hip interieur in Scandinavische stijl: alles is wit geverfd en er zijn accenten in metaal en groen. 

Je bestelt aan de toog. Voor de lunch is er steeds een soep, een quiche, een wrap, een salade van de dag en een luxesalade voor als het iets meer mag zijn. Daarnaast kan je ook zelf je salade samenstellen. Je kiest dan een basis, vier ingrediënten uit de verstoog, een vegetarische of vegan component, een soort zaden en een dressing voor 10 euro. Natuurlijk kan je altijd extra ingrediënten toevoegen voor een meerprijs. 

Ik ging voor een zelf samengestelde salade. De basis bestond uit 3 soorten sla. Ik voegde boontjes, broccoli, spruitjes, gemarineerde witte kool en vegetarische balletjes toe. Daarna ging ik voor pompoenpitten en een porto-frambozendressing. Ik nam er een kleine champignonsoep bij. Bij de salade kwam nog een superlekker zelfgemaakte broodje (keuze tussen yoghurtbroodje en bierbroodje).  In totaal betaalde in 17 euro. 

Ik vond dat ik heel goed had gekozen. De soep was heerlijk warm en perfect gekruid. De salade was rijkelijk en werd in een mooie presentatie aan tafel gebracht. 

Bij De Sladerij kan je ook lekker ontbijten en heerlijke drankjes bestellen. Iedere eerste zondag van de maand is er bovendien een brunch en af en toe zijn er ook thematische avonden (bv. voor Valentijn).

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.