Een bakaanval om het begin van de herfst te “vieren”

Pfffft… de Belgische regen heb ik echt niet gemist in Turkije! Pas op, België is een supergoed land om in te leven, daar niet van. Maar dat grijze, uitzichtloze weer met miezer, buien, stortvlagen werkt toch op het gemoed. Daarom dus: een uitgebreide baksessie tegen de herfstdip !!! Bananenbrood en muffins it is !!!

Jullie krijgen in deze blogpost maar liefst 3 of zelfs 4 recepten voor “feel good baksels”. Ik bakte een bananenbroodje met medjooldadels en eentje met pure chocolade. Daarna waagde ik me nog aan twee muffinsrecepten. Ik kon het niet laten 🙂

Voor de bananenbroodjes deed ik mijn eigen ding:

Ingrediënten voor 2 kleine broodjes:

*3 hele rijpe bananen, in stukjes gesneden

*3 eieren

*80g havermeel

*40g havermout

*1tl bakpoeder

*1tl zout

*kaneelpoeder en vanillepoeder naar eigen voorkeur

*30g pure chocolade

*3 geweekte medjooldadels

Bereiding:

*Verwarm de oven op 200°C. Doe bakpapier in twee kleine ovenschaaltjes.

*Mix de bananen met de havermout, het havermeel,  het kaneel- en vanillepoeder, het bakpoeder en het zout tot een vloeibaar beslag.

*Verdeel het beslag over beide ovenschaaltjes.

*Doe in het ene ovenschaaltje stukjes pure chocolade en in het andere stukjes dadel.

 *Bak de bananenbroodjes gedurende ongeveer 40 minuten af in de oven.

Tadaaaa !!! Bananenbrood met chocolade bovenaan en met dadels onderaan

Ik versierde het bananenbrood met dadels met havermoutvlokken. Like a pro 😉

The light is horrible… maar je krijgt toch een idee van de vulling van mijn CHOCOLADEbananenbrood

Bananenbrood met dadels dus

Voor de muffins probeerde ik twee recepten uit die ik tegenkwam bij het lezen van mijn favoriete blogs:

http://blijsuikervrij.nl/suikervrije-tussendoortjes/havermout-muffins-appel-kaneel/

http://www.degroenemeisjes.nl/koken-met-sterren-vegan-blueberry-muffins/

        5 havermoutmuffins met appel bovenaan en 3 vegan blueberry muffins onderaan

Nu zit mijn diepvries vol lekkere ontbijtjes, tussendoortjes, snelle lunches, snacks voor vóór of na het sporten. Zowel de bananenbroodjes als de muffins zijn immers multifunctioneel 😉

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.