Een allegaartje van bowls en wraps

Ik beschouw mezelf intussen als een “foodsnob”: brood van Korst, pindakaas van De Smidse, groenten van The Food Hub,… Niet dat ik niet tevreden ben met andere producten maar ik weet gewoon wat ik waar moet halen en wat ik het lekkerste vind. Ik probeer ook altijd een aantrekkelijk bord te maken zodat ik zin heb om te eten. Vooral als ik alleen thuis ben, vind ik dat belangrijk. Alleen eten is nu eenmaal niet zo tof als samen een maaltijd delen…

Ik houd van bowls. Dat wisten jullie al. Hieronder vinden jullie een selectie van random bowls waarin in granen, peulvruchten, groenten in alle kleuren, noten, zaden, pitten, gezonde vetten en dressing met elkaar combineer. Je hoeft ze niet strikt na te maken. Ze zijn eerder bedoeld als bron van inspiratie. Eigenlijk kan je gewoon zien wat je in huis hebt en zelf iets samenstellen. Heel simpel en erg smakelijk!

Bowl number 1 met gewokte wortelen in oranje en paars, gewokte spinazie, courgetteslierten en boerenkool met tofu in pindamarinade (my favorite!!!), nori en dumplings van Dan-Dan met waterkastanjechampignons. Hmmm!!!  

Bowl number 2 (ik was nogal in een wortelfase):

gewokte spaghetti van wortelen in oranje, geel en paars, gewokte courgetteslierten, broccoli, tomaat, tempeh in een marinade van pindakaas, sojasaus en sweet chilisaus, nutritional yeast en natuurlijk srirachasaus!!!

Bowl number 3: een kleine bowl met schijfjes gewokte courgette, wortel, aubergine, wat restjes tofu met gomasio en pindakaas en sriracha. Daarbij een zelfgemaakt tomatensoepje en een snee zuurdesembrood van Korst!

Een andere manier om snel een gezonde maaltijd op tafel te toveren, is gebruik maken van mijn fantastische grill/toaster. Een kerstcadeau van mijn ouders waar ik heel blij mee ben. Ik maak graag wraps. Door de strepen die de toaster maakt, zien ze er superprofessioneel uit, vind je niet?

 

Een wrap én een bowl in 1 maaltijd? Moet kunnen! Wraps zijn ideaal om restjes uit de koelkast in op te werken. Hier gebruikte ik spinazie, tomaat, tofu en zelfgemaakte humus. In de bowl combineerde ik gegrilde courgette, komkommer, wortel, aubergine en geroosterde kikkererwten. Natuurlijk met de nodige sriracha 😉

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.