Easy breakfast ideas : Number 2 : oat flakes with Greek yoghurt and fresh fruit

Nu het schooljaar opnieuw in volle gang is en het ‘s morgens vaak snel moet gaan (ook al heb ik geen kinderen die ik uit hun bed moet nemen of jagen) heb ik een aantal vaste ontbijtjes die me een instant boost geven. Misschien ook iets voor jou?

What’s in a name? In de titel van dit artikel staat eigenlijk wat je kan verwachten bij deze ontbijttip. Easy peasy and ready “on the spot”. 

Ingrediënten: Voor 1 ontbijtje

*Trek je frigo open en kies 1 of 2 stukken vers fruit. Je kan ook verschillende soorten fruit samengooien en een fruitsalade maken waar je verschillende dagen van eet. Ik kies graag voor een fruitsalade met groene appel, druiven, meloen en rood fruit.

*Doe het vers fruit in een kom. Voeg hierbij 50g havervlokken (of muesli of cruesli of….) en 150g Griekse yoghurt. Ik eet heel graag de variaties op Griekse yoghurt van Optimel. Deze hebben al een smaakje: kers, kokos met ananas,… Natuurlijk kan je ook gewone Griekse yoghurt kopen. Dan is het lekker om er een eetlepel honing aan toe te voegen.

Deze yoghurt Griekse stijl van Optimel is zoooooooooooo lekker! Ik had ook al de smaken koffie en kokos-ananas. Stuk voor stuk het proberen waard!

*Meng alles goed door elkaar en werk eventueel af met wat walnoten of met puur cacaopoeder (mijn favoriet!!!).

SMAKELIJK!

Wist je trouwens dat er vaak gegoocheld wordt met de benaming “Griekse yoghurt”? Traditionele Griekse yoghurt is geconcentreerde yoghurt die rijk is aan vetten en eiwitten. Je kan er je lepel in rechtzetten. De bereiding lijkt heel sterk op die van verse kaas: de verzuurde massa wordt in doeken gedaan en lekt uit zodat er meer vaste stof overblijft in het eindproduct. 

Voedingswaarde Griekse yoghurt (volle variant) op www.voedingswaardetabel.nl : 119kcal – 9,5g vetten – 4,8g eiwitten

Voedingswaarde van Optimel yoghurt Griekse stijl op www.calorietabel.nl:        51kcal – 0g vetten – 7,4g eiwitten

Het is dus overduidelijk dat de yoghurt Griekse stijl van Optimel helemaal niet in de buurt komt van gewone Griekse yoghurt qua voedingswaarde. Het is gewoon een lekker zuivelproduct waarvan de benaming misleidend is. Voor mij maakt het niet uit wat erop staat, ik vind het lekker. Griekse yoghurt vind ik ook lekker en dus wissel ik wat af. Ik koop gewoon waar ik zin in heb!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.