Easy breakfast ideas – Number 1 : Overnight oats with fresh figs

Nu het schooljaar opnieuw in volle gang is en het ‘s morgens vaak snel moet gaan (ook al heb ik geen kinderen die ik uit hun bed moet nemen of jagen) heb ik een aantal vaste ontbijtjes die me een instant boost geven. Misschien ook iets voor jou?

Op nummer 1 in de maand september: OVERNIGHT OATS MET VERSE VIJGEN

Voor dit receptje moet je dus wel fan zijn van verse vijgen, die zijn in september in het seizoen en relatief goedkoop. Ik vond er bij Colruyt voor 35 cent per stuk. Laat je niet vangen aan sommige kramen op de markt waar ze 1 euro per stuk kosten !!!

Ingrediënten: Voor 1 ontbijtje

*50g havermout (fijne of grove vlokken, wat jij het liefste lust)

*2 verse vijgen, in stukjes gesneden

*2el dadelazijn van Oil & Vinegar (je kan ook 1el honing of een andere siroop toevoegen)

*2el water

*4el kwark of soyayoghurt of gewone yoghurt of …

*1el puur cacaopoeder en/of 1el kaneelpoeder of…

Bereiding:

!!!Bereid dit ontbijtje de avond voor je het wil eten!!!

*Neem een oude confituurpot met schroefdeksel.

*Doe er alle ingrediënten in.

*Meng goed met een lepel en plaats “overnight” in de koelkast.

*Roer de volgende ochtend goed door en werk eventueel af met kokosschilfers, verse frambozen, aardbeien,…

SMAKELIJK!!!

Ontbijt met fruit overnight oats met vijgen

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.