DIY – Workshop natuurlijke cosmetica bij Dille en Kamille !!!

Enkele weken geleden zag ik bij Dille en Kamille in Leuven een affiche hangen over een workshop “Zelf natuurlijke cosmetica” maken. Dat leek me wel tof. Ik vroeg aan collega Aurelie of ze zin had om mee te gaan. Op 25 november van 10u30 tot 13u30 waren we voor deze workshop bij Dille en Kamille…

We kregen thee en water met vlierbloesemsiroop. Er was ook heeeeeel veeeeel bananenbrood 🙂

Schoonheidsspecialiste Sien leerde ons op 2 uur tijd lipscrub, lippenbalsem, shampoo, bodylotion en body scrub maken. We gebruikten hiervoor kokosolie, cacaoboter, karitéboter, kokosbloesemsuiker, rietsuiker, gedroogde vruchten, kurkuma, rode bietjes en essentiële oliën van vanille, munt,… Eigenlijk staat alles gewoon bij je thuis in de keuken !!!

Onze werktafel

Work in progress…

Lippenbalsem, lipscrub en body scrub

 Shampoo

We deden onze zelfgemaakte producten in kleine, schattige confituurpotjes. Het laatste halfuur van de workshop mochten we stickertjes en tags op onze potjes aanbrengen om ze te personaliseren.

Mijn resultaat na twee uur “hard” werken

Dille en Kamille Leuven organiseert regelmatig workshops. Deze workshop was alvast een aanrader. Hij wordt herhaald in januari en misschien ook nog later in 2018.

Allen daarheen, zou ik zeggen !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.