De vrienden van Chris op bezoek ofwel het “Turkse” buffet

                 Het buffet in het appartement van Chris. We aten buiten op het balkon

Dinsdag kwamen Sevget en Toygar, twee collega’s en vrienden van Chris, dineren. Sevget bracht ook zijn vrouw Tougce mee. Drie Turken “in the house” dus….

Ik ging die ochtend naar de markt hier in Hurma en kocht vooral veel groenten en fruit. Dankzij het weekendje in Kekova en Dalyan had ik genoeg inspiratie om een buffet te maken voor de gasten.

Als aperitief had ik een watermeloencocktail. Daarvoor had ik watermeloen in stukjes gesneden en in een siroop van suiker en citroensap gedrenkt. Dat goedje had ik in de diepvries gezet. Toen de gasten arriveerden, haalde ik de bevroren watermeloen uit de diepvries en deed ik een beetje van het mengsel in hoge glazen samen met verse munt. Ik voegde spuitwater toe en crushte de bevroren watermeloen. Het resultaat was een verfrissend, alcoholvrij drankje.

Ik maakte een buffet met Turkse gerechten waaraan ik mijn eigen draai gaf. Er was een aardappelsalade met cacik (=een dressing van yoghurt met komkommer, dille en zout) of wat volgens mij daarop lijkt. Ik baseerde me hiervoor op het volgende recept:

http://mijnmixedkitchen.blogspot.com.tr/2015/09/turkse-tzatziki-salade-aardapel.html

Ik maakte ook een salade met linzen, feta en geroosterde courgette en tomaat. Hiervoor ging ik spieken bij collega-blogger Chantal van Feel Good by Food:

https://www.feelgoodbyfood.nl/linzensalade-groenten-geitenkaas-bettine/

Daarnaast had ik nog kipfilet gemarineerd in yoghurt met paprikapoeder, kaneel en honing, een groentensalade met sla, tomaat, witte en gewone komkommer, home made hummus (zie ook bij de rubriek Recepten), volkoren bulgur met gedroogde abrikozen, dadels en vijgen en bruin brood van bakker Karatas.

Tougce had ratatouille gemaakt en deze schotel voegde ik gewoon bij de rest van het buffet.

(De foto’s zijn niet zo super van kwaliteit maar ik was bezig met de gasten en was tijdens het koken vergeten foto’s nemen).

                        

       Cacik als dressing                                            De ratatouille van Tougce

                       

    Aardappelsalade met cacik                      Linzensalade met gegrilde courgette en feta

                        

Kipfilet in yoghurt met paprika en kaneel                       Groentensalade

  Bulgur met gedroogd fruit

Als dessert had ik natuurlijk de onmisbare watermeloen 🙂 Daarnaast presenteerde ik mijn creatieve börek waarvan jullie gisteren het recept kregen. De gasten waren aangenaam verrast 🙂

Na het eten speelden we Scotland Yard. Nu ben ik niet zo’n gezelschapsspellenmens en al helemaal geen persoon voor strategische, tactische spelletjes. Ik deed dus mee uit beleefdheid.

Het was een supergezellige avond met hele toffe, beleefde en behulpzame gasten. Tougce en Toygar hielpen zelfs afwassen !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.