Het buffet in het appartement van Chris. We aten buiten op het balkon
Dinsdag kwamen Sevget en Toygar, twee collega’s en vrienden van Chris, dineren. Sevget bracht ook zijn vrouw Tougce mee. Drie Turken “in the house” dus….
Ik ging die ochtend naar de markt hier in Hurma en kocht vooral veel groenten en fruit. Dankzij het weekendje in Kekova en Dalyan had ik genoeg inspiratie om een buffet te maken voor de gasten.
Als aperitief had ik een watermeloencocktail. Daarvoor had ik watermeloen in stukjes gesneden en in een siroop van suiker en citroensap gedrenkt. Dat goedje had ik in de diepvries gezet. Toen de gasten arriveerden, haalde ik de bevroren watermeloen uit de diepvries en deed ik een beetje van het mengsel in hoge glazen samen met verse munt. Ik voegde spuitwater toe en crushte de bevroren watermeloen. Het resultaat was een verfrissend, alcoholvrij drankje.
Ik maakte een buffet met Turkse gerechten waaraan ik mijn eigen draai gaf. Er was een aardappelsalade met cacik (=een dressing van yoghurt met komkommer, dille en zout) of wat volgens mij daarop lijkt. Ik baseerde me hiervoor op het volgende recept:
http://mijnmixedkitchen.blogspot.com.tr/2015/09/turkse-tzatziki-salade-aardapel.html
Ik maakte ook een salade met linzen, feta en geroosterde courgette en tomaat. Hiervoor ging ik spieken bij collega-blogger Chantal van Feel Good by Food:
https://www.feelgoodbyfood.nl/linzensalade-groenten-geitenkaas-bettine/
Daarnaast had ik nog kipfilet gemarineerd in yoghurt met paprikapoeder, kaneel en honing, een groentensalade met sla, tomaat, witte en gewone komkommer, home made hummus (zie ook bij de rubriek Recepten), volkoren bulgur met gedroogde abrikozen, dadels en vijgen en bruin brood van bakker Karatas.
Tougce had ratatouille gemaakt en deze schotel voegde ik gewoon bij de rest van het buffet.
(De foto’s zijn niet zo super van kwaliteit maar ik was bezig met de gasten en was tijdens het koken vergeten foto’s nemen).
Cacik als dressing De ratatouille van Tougce
Aardappelsalade met cacik Linzensalade met gegrilde courgette en feta
Kipfilet in yoghurt met paprika en kaneel Groentensalade
Bulgur met gedroogd fruit
Als dessert had ik natuurlijk de onmisbare watermeloen 🙂 Daarnaast presenteerde ik mijn creatieve börek waarvan jullie gisteren het recept kregen. De gasten waren aangenaam verrast 🙂
Na het eten speelden we Scotland Yard. Nu ben ik niet zo’n gezelschapsspellenmens en al helemaal geen persoon voor strategische, tactische spelletjes. Ik deed dus mee uit beleefdheid.
Het was een supergezellige avond met hele toffe, beleefde en behulpzame gasten. Tougce en Toygar hielpen zelfs afwassen !!!