De Smidse, een eigen Boqueria voor Leuven

  

Aan de buitenkant ziet De Smidse er al veelbelovend uit…

De Smidse…ik was er erg benieuwd naar. In de pers en op sociale media stond de nieuwe foodhall ambitieus omschreven als “de Boqueria van Leuven”. Tijdens het openingsweekend stond ik dus al rond de middag in de hal om er een kijkje te nemen.

Naar mijn mening is De Smidse heel stijlvol ingericht. Als je binnenkomt, voel je direct dat het gaat om een plaats waar exclusieve zaken met kwaliteitsproducten gevestigd zijn. Wit en zwart zijn de overheersende kleuren. Toch voelt de hal niet koud of afstandelijk aan.

Prachtige luster op het gelijkvloers

Zicht op De Smidse vanop de eerste verdieping

Op het gelijkvloers zijn een bakkerij (L’atelier de Séraphine), een koffiezaak mét pralines (ROM), een verpakkingsvrije winkel (Content 2.0), een pastabar (Rossi), een slagerij (De kapblok) en een aperitiefzaak (Aperobag) te vinden. Je kan er producten kopen voor thuis of een hapje eten en iets drinken in de bar die centraal in het pand is opgetrokken.

L’atelier de Séraphine, waar ter plaatse wordt gebakken

ROM, voor koffie, pralines en meer

De tweede vestiging van Content (eerste winkel in de Tiensestraat in Leuven)

Verse pasta in het pasta-atelier van Felice

Slagerij “De Kapblok” voor de liefhebbers van kwaliteitsvlees

Op de eerste verdieping zijn een yogastudio (Saya Yoga ) en een schoonheidsinstituut (FLOXX) gevestigd. Er is nog een grote vrije ruimte waar een restaurant zou komen.

Op zondag, na een lange duurloop, ging ik terug naar De Smidse om er iets te eten. Ik koos voor een broodje met berloumi, de Vlaamse variant van de grillkaas halloumi, en een consomé van eend met tomaat. Ik kocht mijn lunch bij de Kapblok. Hij was aan de prijzige kant: 8 euro voor het broodje en 4 euro voor de soep maar wel superlekker.

Ik wil zeker nog terug naar De Smidse om een verse pasta te eten bij Rossi. Chef Felice Miluzzi is onlangs immers verkozen tot beste Italiaanse chef van België en heeft reeds een zaak in Leuven waar ik de pasta echt zalig vind.

Conclusie: wie houdt van kwaliteitsvolle producten en daar graag ook geld aan uitgeeft, is hier op het juiste adres !!! Ik denk dat De Smidse zeker een kans maakt in Leuven. Onze stad heeft zeker een publiek voor een trendy foodhall als deze.    

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.