De laatste loodjes…

Normaal gezien ben ik niet iemand die zijn werk uitstelt. Nu, helaas, leek ik telkens als ik dacht aan examens verbeteren, iets anders te verzinnen dat nog moest gebeuren. Twee klassen verbeteren is niet spectaculair veel maar ik kwam er gisteren gewoon niet toe. Ik deed alleen het ordenen en nieten en enkele administratieve taken. Mijn goede voornemen deze ochtend was dan ook om eerst en vooral die bloody examens te verbeteren, de punten in te voeren en de nodige documenten voor de klassenraden in te vullen.

MAAR…

Toen bedacht ik dat ik liever eerst een aantal gerechten wilde koken en zelf broodjes wilde bakken om klaar te zijn voor de komende werkweek.Ik maakte deze rijstmeelbroodjes van lindylicious : https://lindylicious.net/2015/02/06/chapatis-of-pitabrood-van-rijstmeel-zonder-gist/

Ingrediënten: Voor 3 tot 4 kleine broodjes:
– 150 gram volkoren rijstmeel + 1 à 2 el om door te rollen – 2 el bakpoeder (12 gram) – 1 el extra vierge olijfolie – 1 kleine tl natriumbicarbonaat – 1 tl pure appelazijn of citroensap – 1 kleine tl fijn zeezout – 100 ml water

Bereiding:

Meng in een grote kom het rijstmeel met de arrowroot, natriumbicarbonaat, appelazijn en zout. Voeg de olijfolie toe en dan beetje bij beetje het water. Roer met een lepel om tot alles goed gemengd is

. Zak bruine rijstmeel - 25062017

 

 

 

Verdeel de deegbal in twee delen en verdeel deze nog eens in twee, zodat je vier kleine ballen hebt. Bestrooi een schoon werkvlak met wat rijstmeel, leg de eerste bal op het meel en plet hem met je handen tot een platte ronde schijf van ongeveer een centimeter dik.
Verhit daarna een koekenpan met anti-aanbaklaag op een middelhoog vuur. Wacht tot de pan helemaal opgewarmd is en leg er dan voorzichtig de eerste chapati in – gebruik hiervoor best een spatel. Bak ongeveer 3 minuten op elke kant, tot beide zijden goudbruin zijn. Herhaal voor de andere chapati’s.   Ze zijn het lekkerst wanneer ze nog een beetje warm zijn. Ik liet Chris proeven bij de lunch. Net zoals ik vond hij het niet mijn beste bakcreatie ooit maar waren de broodjes best wel eetbaar. Vooral de textuur van het rijstmeel is wat ongewoon.

Na mijn creatieve uitspatting in de keuken heb ik dan uiteindelijk toch al mijn schoolwerk afgemaakt. Van uitstel kwam geen afstel 🙂
Ik had daarna dus nog een hele lange zondag om alles te doen wat ik wou: yoga, lui zijn, blogs lezen en naar Tinne en Ken gaan voor een BBQ !!!
Over mijn favoriete blogs vertel ik jullie binnenkort meer. Deze blogs hebben ervoor gezorgd dat jullie mij nu ook online kunnen lezen.
Fijne zondag, lieve lezers!

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.