De collega’s trakteren…

Als ik jarig ben, trakteer ik graag met zelfgemaakt gebak. Het is een goed excuus om weer eens “vollen bak” te gaan in de keuken.

Voor mijn verjaardag op 17 februari maakte ik drie grote cakes/taarten. Op school wordt een traktatie altijd heel erg gewaardeerd en dus ook snel opgegeten. Leerkrachten = dankbare mensen 🙂

dav

Ik ging voor een 4/4 chocoladecake, een appeltaart met speculaas en een tulband met appel. Hieronder vind je een foto en telkens ook het recept. Eigenlijk ben je een uur aan het werk en wacht je een uur op het resultaat. In 2 uur heb je dus gebak voor een volledig lerarenkorps. 

4/4 CAKE MET CHOCOLADE

Ingrediënten: voor 1 rechthoekige bakvorm:

*200g zelfrijzend bakmeel

*200g kristalsuiker

*4 eieren (op kamertemperatuur)

*200g boter (op kamertemperatuur)

*2el ongezoet cacaopoeder

*stukjes chocolade

Bereiding:

*Doe de eieren met de suiker in een kom en klop schuimig met een staafmixer.

*Voeg de boter in stukjes toe en mix opnieuw.

*Voeg het meel en het cacaopoeder toe en mix nog even kort.

*Stort het deeg in de bakvorm en doe er stukjes chocolade door.

*Bak af in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 50  minuten.

APPELTAART MET SPECULAAS

Voor deze taart volgde ik het recept van Sabine van OhMyFoodness. Heel erg eenvoudig! De link staat hieronder. Ik gebruikte wel al het deeg voor de bodem en hield dus niets over voor een raster bovenop…

Video: Appeltaart met speculaas

TULBAND MET APPEL

 

Ingrediënten : Voor 1 grote tulband

*250g patisseriebloem

*1 tl bakpoeder

*1 snuifje zout

*250g boter op kamertemperatuur

*6 eieren op kamertemperatuur

*250g kristalsuiker

*2 appels, in stukjes gesneden, beboterd en bebloemd

Bereiding:

*Klop de eieren met de suiker tot een schuimig geheel.

*Voeg de boter in stukjes toe. Mix opnieuw.

*Voeg nu het meel, het bakpoeder en het zout toe en meng nog even. Doe er ook de stukjes appel door.

*Stort het deeg in een tulband vorm (ik heb een grote van Ikea).

*Bak gedurende 1 uur af in een voorverwarmde oven op 180°C.

Wat is jouw favoriet?

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.