Crumble als ontbijt :-)

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Ik verwerkte overgebleven appels en een restje diepvriesbosvruchten in deze heerlijke crumble met peperkoek? Wanna try ???

Soms heb je nog wat fruit over voor je op reis vertrekt en kan je het niet over je hart krijgen dit weg te gooien. Ik bedenk dan een receptje om dit fruit nog last minute te verwerken tot een smakelijk geheel!

Ingrediënten: Voor 1 kleine bakvorm heerlijke crumble

*2 kleine appels

*200g bosvruchten uit de diepvries (Colruyt,…)

*ahornsiroop, kokosbloesemnectar of honing

*2 sneetjes peperkoek

*100g fijne havermout of muesli naar keuze

*2 grote eetlepels pindakaas

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Snijd de appels in  kleine stukjes en vermeng met de bosvruchten en wat vloeibare zoetstof. Eventueel kan je ook gember, kaneel, vanille,… toevoegen. Laat marineren.

*Doe de havermout met verbrokkelde peperkoek en pindakaas in een kom. Verkruimel alles met je handen.

*Doe het gemarineerde fruit in een bakvorm en bedek met een dikke laag crumble.

 

Eerst het fruit en dan de crumble !

*Plaats de bakvorm voor ongeveer 35 minuten in de oven. Houd het geheel goed in de gaten zodat de bovenkant niet verbrandt!

Voor het in de oven gaat…

Erg lekker als ontbijt met wat (kokos)yoghurt of als dessert met een bolletje (vegan) ijs!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.