Creatief met kefir – Kefirwafeltjes (niet-vegan)

Mijn kefirbolletjes gaan hard! De kefir gewoon opeten is altijd ok maar eens iets anders is ook tof, natuurlijk. Out of the box denken leidt bij mij tot nieuwe ontdekkingen en een “happy feeling”.

Waarom zou ik niet proberen om zonder recept wafeltjes te maken met kefir in het beslag?

Ingrediënten: Voor 4 kleine wafels

*100g havermout (of havermeel)

*100g bruine rijstmeel of volkoren speltmeel

*1 ei

*1 tl bakpoeder

*een snuifje zout

*1 el gesmolten kokosolie

Bereiding:

*Doe de twee bloemsoorten met het bakpoeder, het zout, de kokosolie en het ei in een kom. Meng alles goed door elkaar.

*Verhit je wafelijzer en vet het goed in met kokosolie.

*Bak de wafeltjes gaar en doe vooral je wafelijzer niet te snel open!

Het eindresultaat!

TIP: deze wafeltjes smaken niet zoet. Kefir is licht zurig van smaak en ik voegde geen zoetmiddel toe aan het deeg. Laat je dus gaan in toppings: je kan de wafeltjes hartig beleggen als lunch met spinazie, tomaat en geraspte mozzarella of je kan ze afwerken met vers fruit en honing, caramelsaus, hagelslag….

Stuur je me een foto van je creatie via Instagram? Ik ben daar Melanieke92 !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.