Creatief met kefir – Kefirpannenkoekjes

Wat moet je nu met zoveel kefir? Iedere keer gewoon opdrinken of bij mijn muesli doen is ook zo saai. Ik besloot pannenkoekjes te maken met kefir. Daarvoor vond ik verschillende recepten maar ik deed uiteindelijk mijn eigen ding 🙂

Voor 4 pancakes :

*200 ml kefir

*1 ei

*100g bloem naar keuze (ik gebruikte 50g havermout en 50g volkoren speltmeel)

*1 tl bakpoeder

*1 tl zout

Bereiding:

*Meng alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag. Voeg eventueel wat meer kefir of bloem toe.

*Smelt wat kokosolie in een pan met antikleeflaag.

*Bak de pannenkoekjes op een hoog vuur maar zorg dat ze niet verbranden.

Lekker met maple syrup en schijfjes banaan. De zurige smaak van de kefir wordt zo in balans gebracht.

 

Een ietwat  aangebrand exemplaar 🙂

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.