Creatief met kefir – kefirbroodjes met cranberries

Wat te doen met kefir? De ideeën blijven komen!!! Ik besloot te proberen of de kwarkbolletjes met rozijnen van www.mindyourfeed.nl te maken en in plaats van kwark kefir te proberen. Het eindresultaat was eerder een “rock cake” volgens collega Aurélie maar bon, de smaak was goed 🙂

Ingrediënten: Voor 6 broodjes

  • 125 gr speltbloem
  • 125 gr kwark
  • 75 gr rozijnen of gedroogde cranberries (dat deed ik)
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 1 el olie
  • mespunt vanillepoeder
  • 1/2 el bakpoeder

Bereiding:

*Laat de rozijnen of gedroogde cranberries ongeveer 10 minuten wellen in een klein schaaltje met warm water.

*Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

*Doe de bloem, de kefir, het ei, de olie, vanillepoeder en het bakpoeder in de mengkom en schep om.

*Giet de rozijnen af en voeg ze bij het beslag.

*Prak de banaan en doe deze ook in de kom. Meng goed.

*Maak bolletjes van het beslag en leg ze op de bakplaat.

*Bak de bolletjes in 15 tot 20 minuten.

 

Het eindresultaat op een hoopje

En ééntje lijkt echt op een “rock cake”

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.