Creatief met fancy wraps van de AH !!!

Vrienden Peter en Clothilde kwamen enkele weken geleden op bezoek met hun tweejarig dochtertje Leonore. Tijd voor een creatief, kindvriendelijk dinertje!

Als voorafje had ik een aperitiefschotel gemaakt met kalamataolijven (uit Kalamata in Griekenland en volgens Chris de beste Griekse olijven), rauwe worteltjes en komkommer met yoghurtdip, chips, gekruide koekjes en geroosterde insecten. Erg kleurrijk en lekker.  

Dan het eten zelf. Ik had nog wraps met wortel en met paprika die collega Nele voor me meebracht uit de Albert Heijn.

Man man, even tussendoor, maar wat hou ik trouwens van die supermarktketen! De producten die ze verkopen, zijn echt mijn ding. Ik surf graag op hun site om de nieuwste producten te ontdekken. Wat ik niet ken, wil ik kopen om thuis mee aan de slag te gaan. Ook de recepten die ze bedenken en in hun boekje “Allerhande” plaatsen, zijn echt mijn ding. Hopelijk wordt de aanvraag voor een nieuwe AH in Leuven in de Diestsestraat snel goedgekeurd. Dan is de Appie terug aan mijn deur en kan ik me VOLLEDIG laten gaan! Chris is gewaarschuwd, hihi.

Maar dus…oranje wraps en een pak gewone taco’s gingen enkele minuten de oven in. Ik maakte een yoghurtdressing met rode bietensap, citroensap, gedroogde munt, peper en zout en serveerde daarnaast ook falafelballetjes die ik warmde in de oven, gegrilde aubergine en courgette en 4 verschillende soorten hummus in oranje, geel en wit. Klaar in no time en tof om te presenteren. Iedereen kon zelf zijn wraps maken zoals bij de Mexicaan. 

   

Zo zag onze dinertafel eruit. Clothilde en Leonore zagen het alvast zitten.

We smulden alles op. Als dessert had ik een verrassing voor Clothilde. Zij deed een Erasmus in Thessaloniki en kon mijmeren over galaktoboureko, de mierzoete Griekse griesmeeltaart die jullie al op mijn blog kunnen terugvinden. Voor haar blije gezicht alleen al zou ik de taart dadelijk opnieuw maken! Ze genoot er zo hard van! Ik gaf haar nog een paar stukken mee naar huis en kreeg twee dagen later de melding dat het laatste stukje op was. Zo fijn dat je werk wordt geapprecieerd!

Conclusie? Het was een hele geslaagde avond. Leonore was blij te kunnen helpen in de oven en Peter en Clothilde hadden duidelijk van ons gezelschap en van het eten genoten. Het wordt zo stilaan een gewoonte hen uit te nodigen. Altijd fijn als ze er zijn! 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.