Confituur van kaki en clementijntjes – Keep it orange

Op de zaterdagmarkt in de Brusselsestraat brachten de overrijpe kaki’s van Bruyninckx me in de verleiding. Ik kocht er 3 voor 2,10 euro. Ze moesten overduidelijk wel direct verwerkt worden. Ik had ook nog clementijntjes van The Food Hub, van die lekker zoete. Ik bedacht dus dat de combinatie van deze twee oranje fruitsoorten zeker zou smaken in een homemade confituur…

Easy peasy receptje, ook voor wie nog nooit confituur heeft gemaakt. Ik maak nooit grote hoeveelheden tegelijk omdat ik werk met veel minder suiker dan normaal de bedoeling is en omdat ik houd van afwisseling. Ik eet liever niet de hele winter dezelfde aardbeienconfituur  😉

Ingrediënten: Voor 1 grote pot of twee 2 kleine potjes kakiclementijntjesconfituur

*3 middelgrote kaki’s

*3 clementijntjes

*500g pectine

*kokosbloesemsuiker naar smaak

*een beetje water (om aanbranden te vermijden)

*kaneelpoeder, gemberpoeder,…

Bereiding:

*Spoel de kaki’s goed af en snijd ze in stukjes. Verwijder de schil van de clementijntjes en verdeel in partjes.

Een kleurrijk geheel

*Doe de kaki’s en de clementijntjes samen in een pannetje en voeg de pectine toe. Roer goed door.

*Breng het geheel geleidelijk aan aan de kook en voeg kokosbloesemsuiker toe.

*Zorg ervoor dat het mengsel kan opkoken maar niet aanbrandt. Voeg, indien nodig, een beetje water toe.

Goed roeren is de boodschap !!!

*Laat ongeveer 2 minuten goed doorkoken en giet de confituur daarna in één of twee bokalen.

Et voilà, één grote bokaal met oranje confituur !!!

Deze confituur is lekker door plattekaas en yoghurt. Ook met donker (rogge)brood is dit een echte aanrader!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.