Chunky Monkey Cookies !!!

Mijn collega Nele stuurde me via Messenger een foto van haar home made chunky monkey ijs met walnoten. Ik werd hierdoor geïnspireerd tot het maken van chunky monkey koekjes die als voedzaam tussendoortje of als ontbijt kunnen worden gegeten.

Ingrediënten: Voor ongeveer 8 grote koeken

*60g amandelmeel

*60g volkoren speltmeel

*1tl bakpoeder 

*1tl baking soda

*1 snuifje zout

*2 geprakte bananen

*een handje pecannoten in stukjes

*50g pure chocolade in stukjes

Bereiding:

*Doe alle ingrediënten in de foodprocessor behalve de pecannoten en de chocolade. Mix tot een kleverig koekjesdeeg.

*Meng de stukjes pecan en chocolade door het deeg met een pannenlikker.

*Verwarm je oven voor op 180°C.

*Maak hoopjes deeg op een bakplaat die is bekleed met bakpapier.

*Bak de koekjes af in ongeveer 20 minuten (afhankelijk van je oven).

SMULLEN GEBLAZEN!!!

Het zijn écht chunky koekjes maar wel superlekker!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.