Chris in de wolken ofwel de meloenkomkommergazpacho

Goedemorgen, lieve lezers! Dit is voor mij de derde volledige dag in Antalya. Stilaan begin in gewoon te worden aan de eindeloos lange dagen met zon en zwembad. Ik merk dat ik, heel langzaamaan, het ritme dat ik in België hanteer, kan loslaten. Hééééééééééééééééééééél langzaamaan dan….
Chris moest gisteren naar de universiteit en dus was ik alleen thuis van 9u00 tot 15u00. Dat vind ik absoluut niet erg want er zijn genoeg dingen om te doen. Ik begon met bloggen en blogs lezen.
Kennen jullie dat? Het gevoel dat je hoofd explodeert door de hoeveelheid creatieve ideeën? Ik heb nu zo ongeveer 15 conceptberichten gemaakt voor mijn blog omdat ik mijn ideeën voor toekomstige blogberichten ergens wil samenbrengen. Ik wil erover kunnen nadenken en ze één voor één uitwerken tot iets tofs dat jullie graag lezen!
Maar vandaag dus een receptje waarvan Chris achterover viel. Op een aangename manier dan. Grieken zijn nogal uitbundige, expressive mensen. Mijn Griekse man toch in ieder geval. En ik durf dat grof veralgemenen 😉
In het vliegtuig op weg naar hier was ik de receptenboekjes van Delhaize en Carrefour aan het doornemen. Ik snaai die altijd mee om in te bladeren op een verloren moment. Het is daarbij nooit mijn bedoeling recepten klakkeloos te imiteren maar wel om, bewust of onbewust, inspiratie op te doen.

Ik vond een artikel over gazpacho en daarbij een variant met Charentaismeloen. De foto oogde mooi en het zag er zeer smakelijk uit, ook in tropische temperaturen. Maar Charentaismeloen in Turkije? Yeah right!

Ik ging dus aan de slag met een Turkse “kavun”. De Turken bekogelen je trouwens in deze periode van het jaar ook met “karpuz” aka watermeloen. (Als ze dat letterlijk zouden doen, dan leefde je niet meer!)

Over het verschil tussen beide meloensoorten, hoe ze hier verkocht worden, hoe je een rijpe meloen kan herkennen, … schrijf ik in een volgende blogpost.

                          Kavun                              vs.                                         Karpuz

Maar goed, het recept dus waarvan Chris achterover viel : meloen-komkommergazpacho. Easy peasy om te maken en een aanrader als verfrissende lunch tijdens een hittegolf. Als je gewoon nieuwsgierig bent naar de smaak, kan je de gazpacho natuurlijk ook maken. Laat me weten wat je ervan vindt!

Ingrediënten: Voor 4 porties

*Een halve karpuz of 1 grote Charentais/Cavaillon/wat je kan vinden
*Een halve komkommer
*200g zoute, witte kaas (bv. feta)*2 el citroensap
*Peper, zout
*Gedroogde munt
*Een 20-tal kerstomaatjes, in 4 gesneden
*4 ijsblokjes per persoon (of meer indien gewenst)
*Eventueel: olijfoiie

Bereiding:

*Schil en ontpit de meloen.
*Schil de komkommer en verwijder de zaadjes.
*Snijd de meloen en de komkommer in stukjes en blend of mix tot een gladde soep.
*Voeg het citroensap, de gesneden kerstomaatjes en de kruiden toe aan de soep.
*Verdeel de gazpacho over de borden.
Werk af met stukjes witte kaas en eventueel een kunstige lijn olijfolie.

Dit is dan het resultaat !!!! Leker met een dikke snede geroosterd of getoast brood. Wij kopen hier bij Karatas, een bakker die 24/24 en 7/7 open is!
SMAKELIJK !!!
Gazpacho 3 - 03072017
 
 
Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.