Jullie weten al dat ik dinsdag mijn hart heb opgehaald op de plaatselijke markt. Daar kan je ook verse vis verkrijgen aan een kleine prijs. Antalya ligt aan de zee en dus is het aanbod verse vis enorm uitgebreid en gevarieerd.
Chris, zijn Griekse identiteit trouw, wou graag gevulde calamari, “calamari ripieni”, eten. Ik had dat nog nooit gemaakt maar ik ben altijd wel te vinden voor een (culinair) experiment dus ging ik aan de slag.
Ik kocht 2 calamari en liet ze kuisen door de plaatselijke vishandelaar. Er is trouwens per viskraam één man die de hele dag niets anders doet dan vis kuisen.
De “know how” van deze man is ongelooflijk !!!
Het lichaam van de pijlinktvis…
… en de tentakels!!!!!!!
In een ovenschaal, wachtend op de vulling en de olijfolie 🙂
Dit was de vulling. Ze was nog warm toen ik de foto nam, vandaar dus de waas, hihi.
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…. het resultaat!!! Ik ben trots op mezelf!
Eat this, baby 😉 Ik kreeg trouwens een uitgebreide lofrede van Chris 🙂