Calamari, calamari, calamari, lalalala

Jullie weten al dat ik dinsdag mijn hart heb opgehaald op de plaatselijke markt. Daar kan je ook verse vis verkrijgen aan een kleine prijs. Antalya ligt aan de zee en dus is het aanbod verse vis enorm uitgebreid en gevarieerd.

Chris, zijn Griekse identiteit trouw, wou graag gevulde calamari, “calamari ripieni”, eten. Ik had dat nog nooit gemaakt maar ik ben altijd wel te vinden voor een (culinair) experiment dus ging ik aan de slag.

Ik kocht 2 calamari en liet ze kuisen door de plaatselijke vishandelaar. Er is trouwens per viskraam één man die de hele dag niets anders doet dan vis kuisen.

                                   De “know how” van deze man is ongelooflijk !!!

                                            Het lichaam van de pijlinktvis…

                                                   … en de tentakels!!!!!!!

                        In een ovenschaal, wachtend op de vulling en de olijfolie 🙂

  Dit was de vulling. Ze was nog warm toen ik de foto nam, vandaar dus de waas, hihi.

                    Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…. het resultaat!!! Ik ben trots op mezelf!

Eat this, baby 😉 Ik kreeg trouwens een uitgebreide lofrede van Chris 🙂

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.