Burdur en Kurcucak : onbekend is onbemind

                                       Wat lijk ik klein bij dit grote been/beeld 😉

Vanuit ons heerlijke hotel reden we op dinsdag 1 augustus rond 11u richting Burdur, een provinciestadje op ongeveer 45 minuten van Sagalassos. Ik had ‘s morgens heel vroeg een halfuurtje op de loopband van het hotel gestaan en ook wat baantjes getrokken in het binnenzwembad. Kwestie van heerlijk rustig en toch actief de dag te beginnen.

Daarna was het smullen geblazen bij het ontbijtbuffet. Er was keuze uit de typische Turkse dingen zoals witte kaas, komkommer, tomaat, olijven, honing, tahin en pekmez (= druivensiroop). Daarnaast was er ook vers fruit, zuurdesembrood, cornflakes,… voor de Europese bezoekers. Voor elk wat wils Ă©n lekkere koffie. Wat wil een mens nog meer?

Het archeologisch museum van Burdur is een charmant klein museum dat bestaat sinds 1956 en modern aandoet. De toegangsprijs bedraagt slechts 5 lira.                  De beelden op de benedenverdieping zijn afkomstig van sites in de buurt zoals de site van Sagalassos. Sommige beelden waren tot 3 meter hoog! Hierboven zie je mij naast een stuk been van een Romeinse keizer 🙂

                               Been van een beeld van de site van Sagalassos

Na ons bezoek gingen we naar de plaatselijke markt om inkopen te doen voor de lunch. We hadden lekker en vers gegeten voor 8 lira met water bij !!! 🙂 🙂

We reden vervolgens naar Kurcucak. Dat dorpje ligt midden in de lavendelvelden. Opnieuw waren we er bijna alleen. We dronken er lavendelthee en kochten lavendelzeep, zakjes met gedroogde lavendel, lavendelhoning en Eau de Cologne met lavendel.

Rond 17u arriveerden we in het hotel voor een rustige avond met de laptop en op het terras. We genoten ook opnieuw van het heerlijke diner met keuze uit allerlei lekkere Turkse gerechten zoals tavuk çis (kipsatĂ©s), köfte (vleesballetjes) in aubergine, gebakken rijst, börek (een soort quiche),… Daarnaast was er ook een uitgebreid groentenbuffet en keuze uit zoete gebakjes en vers fruit.

     

Zicht op de lavendelvelden rond Kurcucak

   

Lavendelstruiken

                                  Vrouw die gedroogde lavendel in zakjes doet

 

Lavendelthee in een pittoreske setting

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.