Brownies met zoete aardappel à la Rens Kroes

Kenners kunnen nu protesteren: IS DIT WEL EEN ECHTE BROWNIE ?????

Wat ik weet, is dat het superlekker is. En dat is wat telt bij een bakrecept. Toch?

Wie bloggend hipster Nederland een beetje volgt, kent ongetwijfeld Rens Kroes. Ze verblijft half in New York, half in Nederland en is erg actief online. Ze heeft een eigen blog : www.renskroes.com en een eigen Youtubekanaal waarop ze laat zien wat zij verstaat onder een “healthy lifestyle”.

https://i0.wp.com/www.renskroes.com/wp-content/uploads/2018/01/rens_valentijn.jpg?w=700&ssl=1

Dit is Rens Kroes

Op haar website/blog die zowel in het Nederlands als in het Engels bestaat, post ze heel veel gezonde recepten. Ik probeerde haar recept voor zoete aardappelbrownies.

Zoete-aardappelbrownies

Ik paste het recept lichtjes aan qua portie en ingrediënten. Hieronder vind je wat het is geworden:

1 grote, zoete aardappel (een witte met paarse schil van The Food Hub) (ca.200g)
40 g boekweitmeel
3 el cacaopoeder
½ tl gemberpoeder
1 tl vanillepoeder
1 tl kaneelpoeder
snufje zeezout
80 g ontpitte dadels
2 el maple syrup

Bereiding:

*Verwarm je oven voor op 180 °C.

*Stoom of kook de zoete aardappel gaar in ongeveer 20 minuten. Hij mag best wat papperig zijn. Laat de aardappel afkoelen. 

*Doe het boekweitmeel in een kom met het cacao-, gember-, kaneel- en vanillepoeder en het zeezout. Meng deze droge ingrediënten goed door elkaar.

*Snijd de dadels in kleine stukjes. Doe de afgekoelde zoete aardappel erbij en maal alles fijn in de keukenmachine. Met de staafmixer lukt het ook maar het duurt wel iets langer.

Dadel-zoete aardappel

*Doe het dadel-zoeteaardappelmengsel bij de droge ingrediënten en meng goed onder elkaar. Voeg nu ook extra stukjes pure chocolade toe 🙂

Ik voegde stukjes van deze 85% chocolade toe aan mijn brownie.

*Neem een bakvorm en leg er een vel bakpapier in. Schep het deeg in de bakvorm. Zet voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Tip van Rens: Wil je ze raw eten? Gebruik dan rauwe cacao en stop de brownies dan niet in de oven. Yes, dat kan! Want de brownies bestaan alleen maar uit plantaardige ingrediënten.

Tip van mezelf: doe de brownie in kleinere stukjes en vries deze in. Zo kan je op een onbewaakt moment genieten van een stukje zoete zaligheid!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.