Bowls, bowls, bowls…

 

Ik kan het niet helpen maar ik ben de laatste tijd helemaal “into bowls”: bowls for breakfast, bowls for lunch, bowls for dinner,… Het is de ideale manier om jezelf te verwennen met een kleurrijk, smakelijk bord eten als je alleen thuis bent.

Eigenlijk is het concept van een “lunch of dinner bowl” vrij eenvoudig: je maakt allerlei groenten, peulvruchten, granen, aardappelen,… klaar op verschillende manieren en laat daarbij je creativiteit de vrije loop. Je plaatst alles in potjes in je koelkast. Als het tijd is voor de lunch of het dinner maak je dan gewoon de combinatie waar je zin in hebt. In een grote, kleurrijke kom natuurlijk. Alles kan en alle combinaties zijn toegestaan.

Momenteel in mijn koelkast en voorraadkast:

*Gekookte wilde rijst

*Gekookte kidneybonen

*Gedroogde boerenkoolchips met korstje van edelgist, kruiden en citroensap

*Gebakken tempeh met pindakaaskorst

*Verse spinazie, waterkers, postelein en boerenkool

*Komkommer en tomaten

*Zelfgemaakte tahindressing en bonenhummus

*Srirachasaus, mosterd, plantaardige yoghurt en room

*Twee soorten zoete aardappelen

*Edelgistvlokken en allerlei gedroogde kruiden

*Wraps en pitabroodjes

Ik heb vooral veeeeeeeeeeeeeeeeeeel verschillende zaken in huis maar niets in grote hoeveelheden. Het idee is ook dat ik niets weggooi maar echt alles verwerk ik mijn maaltijden.

De foto’s bovenaan deze post tonen 3 van mijn maaltijden:

Foto 1:

Gestoomde broccoli, gestoomde edamame met chilivlokken en grof zeezout, geroosterde butternut met kaneel en geroosterde zoete aardappel- en wortelfrietjes met paprikapoeder en maple syrup, verse spinazie, geroosterde bloemkool en veeeeeeeeeeeel srirachasaus.

Foto 2:

Bedje van boerenkool en verse spinazie in dressing van appelazijn, peper en zout met daarop een gestoomde zoete aardappel, wortel- en pompoenfrietjes uit de oven en natuurlijk sriracha!!!

Foto 3:

Geroosterde spruitjes, pastinaakchips uit de oven, een geroosterde zoete aardappel, sla en spinazie als basislaag, een flinke schep zelfgemaakte pompoenhummus en sriracha!

Foto 4:

Gescheurde norivellen als basis, boerenkool, verse spinazie, postelein en waterkers in een dressing van appelazijn met peper en zout (de boerenkool heb ik daarmee zelfs gemasseerd), zoete aardappel, wilde rijst, broccoli, tahindressing en sriracha.

Hopelijk halen jullie inspiratie uit deze kleurrijke kommen! Laat me weten of het gesmaakt heeft!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.