Big Chefs in Lara

                   

Koken is heel leuk en Turks eten is geweldig maar soms verlang ik ernaar niet te moeten koken en iets Europees te eten. Toen Chris op maandag van de universiteit kwam, stelde ik dan ook voor naar Lara te rijden om er iets te eten bij Big Chefs en een wandeling te maken….

In feite heb je hier in Antalya twee soorten restaurants: de typisch Turkse tenten met meze, kebab, simit, … en de eetgelegenheden die Europees aandoen door hun overdreven hippe, westerse inrichting en Engelse naam.

             

Broodjes met pittige tomatenspread                        Het servies van Big Chefs

              Big Chefs valt in de tweede categorie. Het blijkt een keten te zijn met vestigingen in Turkije, Dubai en Saoedie-Arabië. Het interieur van de zaak in Lara, de residentiële wijk van Antalya, is erg hip, donker met accenten in hout, een hippe oude klok, een zithoek met lederen zetels,…. De menukaart is in het Turks en Engels en erg uitgebreid. Big Chefs weet zelfs wat chiazaad is en biedt gezonde, vernieuwende gerechten naast de vrij traditionele omeletten, toasts, burgers en pasta’s.

De website bestaat in het Turks en het Engels. Dat is een pluspunt. Zo weet je wat je bestelt en mag verwachten 🙂 : http://www.bigchefs.com.tr/

Als hoofdgerecht koos ik voor de salade met warme zeevruchten. Chris nam een vierkazenpizza. Ik nam er een thee bij met gember en citroen en Chris een cola.

       Salade met warme zeevruchten

           Pizza met vier kazen

We gingen nog voor een dessert omdat de kaart er anders dan anders uitzag. Ik nam de bevroren rode bosvruchten met warme witte chocoladesaus terwijl Chris de “Bici Bici”, een soort rijstpudding met vanilleijs en rood fruit, koos.

Bevroren rode bosvruchten met warmewitte chocoladesaus: njam !!!

               Bici Bici it was !!!!

Het restaurant ligt echt vlak naast de zee en er is een soort wandelpad. Na het eten wandelden we dus nog een dik uur en bewonderden we de sterrenhemel boven de donkere zee. Een geslaagde avond !

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.