Bananenbrood met vanille en dadel

De hype van het bananenbrood op 1000 wijzen lijkt een beetje te zijn overgewaaid… Toch blijft het lekker en zorgt het voor veel energie. Erg handig als ontbijt aan het begin van een drukke dag of voor een actieve workout.

Eenvoudiger dan dit kan bijna niet: je doet alle ingrediënten samen in een kom, mengt goed, doet alles in een bakvorm in de oven voor pakweg 40 minuten en dan is het smullen geblazen! Natuurlijk kan je ingrediënten toevoegen (stukjes chocolade, rozijntjes, gedroogde cranberries, stukjes walnoot of cashew,…) of weglaten. Je kan ook opteren voor een ander soort bloem (speltbloem, tarwebloem,…) of voor een combinatie van havermout en bloem. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ingrediënten voor een klein bananenbroodje (ongeveer 8 dikke sneden):

*2 hele rijpe bananen

*6 medjooldadels

*150g havermout

*2 eieren

*een snufje zout

*1 tl bakpoeder

*1 tl vanillepoeder OF kaneel

Bereiding:

*Ik wilde een zoet bananenbrood en begon met het weken van 6 medjooldadels in een kommetje met warm water.

*Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.

*Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Je kan ze ook tot moes pletten of knijpen 🙂

*Snijd de banaan in kleine stukjes of knijp ze tot moes.

*Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng goed zodat je een deegachtige bal bekomt.

*Plaats je bananenbrood gedurende 40 minuten in de oven. Check dan of je bananenbrood gaar is door er met een vork in te prikken.

ENJOY !!!

Eitjes, havermout, banaan, bakpoeder, zout, vanillepoeder,…

Dadels en mengen maar!!! Alles in de oven en….

Tadaaaaa !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.