Vegan bananenbrood met gemengde notenpasta

Bananenbrood…dat is tegenwoordig niets speciaals meer. Zeg nu eerlijk: hoeveel recepten heb je hiervan al zien passeren? Ik wil er toch nog ééntje aan toevoegen 🙂

Oh.My.God. Bij Content in De Smidse in Leuven hadden ze gemengde noten in hun notenbotermachine gedaan. Toen ik dit las op Facebook MOEST ik deze notenboter proberen en in huis halen! Het was een beetje een geklooi: één bepaalde notensoort bleek nogal groot en droog te zijn waardoor de gemengde notenpasta niet gemakkelijk uit de machine in je potje droop. Na enkele pogingen had ik toch een pot vol gemengde notenpasta.

Next step @ home: what to do with…gemengde notenpasta? Ik bedacht onderstaand bananenbrood met chocoladebrokken en dus gemengde notenpasta.

Hop,hop, je keuken in en experimenteren maar !!!

Ingrediënten: Voor 1 cakeblik heerlijk bananennotenbrood

*2 rijpe bananen in stukjes gesneden

*4 medjooldadels, geweekt in warm water

*150g fijne havermout (mag maar moet niet tot havermeel worden vermalen)

*2 grote eetlepels gemengde notenpasta

*een snuifje zout

*een snuifje bakpoeder

*50g pure chocolade (of melkchocolade of…)

Bereiding:

*Verwarm je oven voor op 180°C.

*Doe de geweekte dadels met de bananen en de havermout in een mengkom.

Dadels met havermout

*Voeg het zout en het bakpoeder toe. Meng ook de gemengde notenpasta onder het geheel.

*Meng goed tot je een kleverig deeg bekomt. Het is soms nodig om wat warm water toe te voegen.

Een kleverig geheel…

*Stort het deeg in bakvorm die je hebt ingevet of bekleed met bakpapier.

*Doe tenslotte de stukjes pure chocolade in het deeg en zorg ervoor dat de stukjes goed verspreid zitten. Werk af met wat grove havervlokken.

De chocolade erbij en een final touch met grove havervlokken

*Plaats het brood gedurende 45 minuten in de oven.

    

En dit is het verrukkelijke eindresultaat !

Heel erg lekker met…gemengde notenpasta of honing bij een kop thee, als ontbijt of als tussendoortje.

Let me know what you think!!! 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.