Baked oats… interprétation libre

Als je “baked oats” opzoekt op Google krijg je de meest fantastische foto’s en recepten te zien. Ook op Instagramaccounts van foodies komt dit regelmatig voor, zeker nu de herfst in het land is. Ik gebruikte geen recept maar liet mijn inspiratie de vrije loop…

Het eindresultaat: net een taartje voor het ontbijt.

Ingrediënten: Voor 2 porties

*80 tot 100g havermout

*4el dadelnotenpasta (al dan niet zelfgemaakt: ik mixte vier geweekte medjooldadels met een handvol geweekte pecannoten) OF 4el pindakaas 0F …

*kaneel

*1tl bakpoeder

*1 appel

*2tl agavesiroop OF honing OF kokosbloesemsuiker

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C en neem een ovenschaaltje dat je invet met kokosolie of waar je een stuk bakpapier inlegt.

*Roer de dadelnotenpasta door de havermout. Voeg ook de kaneel en het bakpoeder toe.

*Snijd een halve appel in kleine stukjes en roer door het beslag.

*Doe het beslag in het ovenschaaltje en werk af met schijfjes appel en agavesiroop.

*Laat ongeveer 30 minuten bakken in de oven.

Je kan dit taartje warm of koud eten, als ontbijt, dessert of tussendoortje, met een cappuccino of met ijs,…

Enjoy!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.