Back in Belgium…

Na twee maanden in het zonnige en (veel te) warme Turkije ben ik sinds zondag 15u terug in België. Met gemengde gevoelens… Een evaluatie…

Het was een fijne zomer. Ik heb veel bijgeleerd op verschillende vlakken. 

Eerst en vooral op cultureel vlak. Zoals jullie hier de afgelopen tijd hebben kunnen lezen, ben ik twee maanden ondergedompeld in de Turkse cultuur en samenleving. De mensen zijn warm, het leven is een stuk trager dan in België. Je voelt tegelijk ook hoe progressief en liberaal België is. Enerzijds is het een verademing om in een rustiger tempo en gunstiger klimaat te leven, anderzijds besef ik heel goed hoeveel geluk ik heb in België te wonen en een stabiel leven te hebben in zo’n welvarend en progressief land.

Natuurlijk mag ik niet vergeten vermelden hoeveel mooie dingen ik heb gezien op roadtrip. De zuidwestkust van Turkije zit vol prachtige archeologische sites, dorpjes waar de tijd stilstaat,…. Met een speciale vermelding voor de stad Izmir!

Ik ben ook veel vooruit op culinair vlak. Dat hebben jullie ongetwijfeld gemerkt 😉                      De Turkse keuken heeft mijn visie op koken verruimd. Dankzij het bekijken van fooddocumentaires, mijn vegan experiment en de research omtrent een veganistisch eetpatroon ben ik veel te weten gekomen over de gevolgen van de industriële vleesindustrie. Ik wil een bewuste maar vooral creatieve kok zijn zonder mezelf al te veel restricties op te leggen. Veganisme biedt mij extra mogelijkheden om creatief en inventief te koken en na te denken.

Tenslotte heb ik ook veel geleerd op persoonlijk vlak.                                                               Ik ben twee maanden weg geweest van vrienden en familie. Ik had niet gedacht dat ik dat zo gemakkelijk zou kunnen. Ik beschouw mezelf immers als een persoon die niet goed lang op zichzelf kan zijn. Ik heb veel tijd gehad om na te denken, yoga te doen, te wandelen en zwemmen en bij Chris te zijn en dat was verrijkend. Al deed het wel enorm deugd mijn ouders en vrienden terug te zien. Whatsapp en Skype kunnen “real life contact” niet vervangen!!!

Nu ben ik klaar voor het nieuwe schooljaar met alle leuke nevenactiviteiten met mijn vrienden: yoga, fitness, dansen, koffietjes drinken, uit eten gaan, bijles geven,… Let’s go for it !!!

PS: Voor mijn grootste fans/lezers: omwille van andere prioriteiten (SCHOOL !!!) zal ik vanaf 1 september niet meer dagelijks een artikel posten. Ik blijf actief bloggen maar minder frequent…

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.