Enkele weken geleden kwamen Peter en Clothilde weer eens op bezoek met kleine Leonore. Weer een excuus om de keuken in te duiken en uit te pakken met iets lekkers 🙂
Op de Facebookpagina van Bar Stan, een toffe buurtbar met creatieve keuken in het Nieuwe Kwartier in Leuven, spotte ik een gerecht met witte en groene asperges dat er overheerlijk uitzag. Ik besloot het te “copy pasten”.
Een kleurrijke schaal hapjes voor bij het aperitief kon niet ontbreken. Leonore eet steeds iets meer chips dan goed is maar dit keer konden ook de komkommerstaafjes haar bekoren. Ik gaf er (niet)-alcoholische gin ‘n tonics bij.
En dit werd mijn hoofdgerecht : geblancheerde witte asperges die ik daarna wokte in olijfolie met groene asperges en peultjes. Ik serveerde twee zachtgekookte (6 minuten kooktijd) eitjes per persoon, een truffelmayonnaise en veel peterselie en gaf er vers brood bij. Iedereen smulde!
Als dessert was er galaktoboureko, een Griekse taart met griesmeel en semolina die Clothilde steeds erg gelukkig maakt. Het recept is reeds op mijn blog te vinden.
Hopelijk slagen jullie er nog in asperges te bemachtigen voor het einde van het (korte) aspergeseizoen.