Antalya Museum

Buitenkant van het museum

Al een tijdje stond bij ons het Antalya Museum op de planning. Aangezien je langs de weg vaak de indicatie “Müze” ziet, is het vrij duidelijk waar hét museum van Antalya, the one and only, zich bevindt. Mijn verwachtingen waren aanvankelijk niet zo hoog maar volgens Lonely Planet  Turkey zou het een aanrader zijn. Ik was dus erg benieuwd…

De toegangsprijs voor het museum bedraagt 20 lira (dus 5 euro) per persoon. Je kan een audiogids nemen in het Engels. Die kost 10 lira (dus 2,5 euro). Het museum bestaat uit 13 expositieruimtes en een mooie tuin waar ook een aantal stukken staan.

Het museum is hoofdzakelijk een archeologisch museum en laat zien wat in de omgeving van Antalya is teruggevonden. De klemtoon ligt op de Grieks-Romeinse opgravingen. De hoofdmoot aan objecten werd in Perge teruggevonden en dateert uit de 2e eeuw voor Christus.                    Chris en ik namen samen één audiogids en luisterden bijna alle fragmenten. De commentaren waren informatief en beknopt. 

Aangezien Chris afkomstig is uit Griekenland herkende hij veel zaken. Ik heb zelf Latijn en Grieks gestudeerd in de middelbare school en herinnerde me ook bepaalde mythes en verhalen over de verschillende tentoongestelde goden.

Uiteindelijk hebben we ongeveer 2 uur in het museum gespendeerd. We waren vooral onder de indruk van de geavanceerde, gedetailleerde weergave van de goden. Het is bewonderenswaardig dat de Griekse en de Romeinse cultuur toen al zo ontwikkeld waren. Elke keer opnieuw verbaas ik me daarover.

Meer info in het Engels kan je vinden op de website van het museum: http://www.antalyamuzesi.gov.tr/en   

Hieronder een impressie in foto’s:

              De hal van de goden

                                                        Beeld van Hercules

 

                                                       Zaal met sarcofagen

                                                        Chris en ik          

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.