Amsterdam, baby !!!

Jaaaa! Het was EINDELIJK zover! Ik keek al weken uit naar onze citytrip naar Amsterdam. Dat komt ervan als je veel blogs leest en vlogs kijkt van Nederlandse vrouwen 🙂 Ik had een (eindeloze) lijst van hotspots die ik graag zelf wilde checken.

Chris en ik vertrokken op dinsdag 2 januari met de trein van Leuven naar Amsterdam. In amper 3 uur tijd waren we ter plaatse. We haalden onze I Amsterdam Card op bij de toeristische dienst. Deze kaart zou ons 48u toegang geven tot meer dan 40 musea en tot de zoo. We zouden ook een boottripje kunnen maken op de grachten en in verschillende restaurants en bars korting krijgen. Bovendien konden we 48u het openbaar vervoer gebruiken. Een aanrader voor wie Amsterdam bezoekt als toerist. Er zijn ook kaarten voor 24u en voor 72u.

Tijd dus voor hotspot 1: SLA, een hippe saladebar met verschillende vestigingen in de binnenstad. Wij gingen naar de vestiging aan de Haarlemmerweg. Je leest meer over SLA in één van de komende blogposts.

ilovesla.com

Na de lunch reden we met de tram naar ons hotel: The Tire Station aan de Amstelveenweg.

https://www.conscioushotels.com/

Het hotel maakt deel uit van een keten van ecologische hotels. Het heeft zelfs eigen zonnepanelen. We werden snel en efficiënt ingecheckt en konden onze ruime kamer op de vierde verdieping bewonderen:

  

Ik stelde voor een wandeling te maken in de binnenstad om de buurt te verkennen. Het hotel lag vlak aan het Vondelpark dus wandelden we het mooie, rustige park door en slenterden daarna door de winkelstraten. We verkenden de Albert Cuypmarkt en kochten een bolletje bierkaas en een gerookte kaas. Hoe Hollands kan een souvenir zijn?

Ik had om 19u00 gereserveerd bij Meatless District, een vegan restaurant dat ik heel vaak was tegengekomen in lijstjes van “must visit” hotspots. Meer hierover in één van de volgende blogposts.

http://www.meatlessdistrict.com/

Om 21u00 hadden we een afspraak met een Engelstalige gids van organisatie Viator aan het Nationaal Monument op de Dam. Hij zou ons 1,5u rondleiden door het Red Light District. Het weer viel tegen maar de wandeling was interessant. Ik was vooral verbaasd over het feit dat het zo druk was in de straatjes: het krioelde er van de nieuwsgierige toeristen.

https://www.viator.com/tours/Amsterdam/Amsterdam-Red-Light-District-Walking-Tour/d525-2550LIN13

Op woensdag 3 januari genoten we eerst van het organische, biologische ontbijtbuffet van ons hotel om ons daarna richting het Rijksmuseum te begeven.

De hal van het Rijksmuseum

We moesten aanschuiven bij de vestiaire en het was er ongelofelijk druk. Maar wie wil nu niet “De Nachtwacht” van Rembrandt bewonderen?

De nachtwacht – Rembrandt

https://www.rijksmuseum.nl/

Lunchtijd. Het bezoek aan SLA was me zo goed bevallen dat ik een tweede vestiging opzocht in Google Maps en we dus opnieuw lunchten bij SLA. Kon dit concept maar naar Leuven komen…

We wandelden naar de Kalverstraat en andere winkelstraten. Ik ging binnen bij Lush, mijn absolute favoriet voor verzorgingsproducten. Dat kan toch echt mijn dag goedmaken!

We dronken nog een koffie alvorens we om 19u00 gingen dineren bij SNCKBR, ook weer een alom geprezen hip restaurant. Lees zeker mijn blogpost over deze plek.

https://www.snckbr.com/intro

Donderdag 4 januari was helaas al onze laatste dag in Amsterdam. Ik haalde Chris uit bed om 8u15 en na het ontbijt bezochten we het Van Goghmuseum. Ik vond dit museum zeer toegankelijk en echt de moeite waard. Ik houd erg van “De zonnebloemen” en de schilderijen met Japanse invloeden van Van Gogh.

https://www.vangoghmuseum.nl/en

We lunchten rond 12u30 in één van de laatste nieuwe vegan hotspots : de Vegan Junk Food Bar. Klinkt fancy. Is het ook. Lees mijn blogpost hierover.

Home restaurant

We slenteren na het eten nogmaals over de Albert Cuypmarkt en namen vervolgens de tram naar het Eye Filmmuseum. Hiervoor moesten we ook het pond over het IJ nemen. Dat was een fijne belevenis. Het Eye filmmuseum is niet echt de moeite waard. De tijdelijke tentoonstelling over Jesper Just viel me wat tegen en de vaste collectie gaf geen historisch overzicht van de filmgeschiedenis. Ik had misschien vooraf verkeerde verwachtingen …

https://www.eyefilm.nl/

We besloten onze bagage te gaan halen in het hotel en al vroeger met de trein richting Leuven te gaan omdat we moe waren. Met ongeveer 15 minuten vertraging kwamen we rond 21u45 aan in ons appartementje. Home sweet home…

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.