Alfalfa ofwel eten bij de buren

Vlakbij mijn huis is er sinds enkele maanden een falafelbar met de hippe naam “Alfalfa”. De zaak wordt beheerd door dezelfde mensen als die van Bar Stan in een ander gedeelte van Leuven. Waarom ik er nog niet eerder was geweest? Geen idee…

Het toffe logo van Alfalfa

Alfalfa Bar heeft een overzichtelijk en beknopt aanbod van twee sandwiches met falafel, de “Falafel Sandwich” met hummus, groenten en falafel (6,5 euro ) en de “Sandwich Alfalfa” met baba ganoush, groenten en falafel (7,50 euro). Ik ging voor de “Sandwich Alfalfa” met de heerlijke auberginespread baba ganoush.

Mijn sandwich…unwrapped 🙂

Alles wordt vers gemaakt volgens Palestijns recept door de supervriendelijke chef. Het broodje is knapperig, de groenten smakelijk en de falafel helemaal niet zo vettig als ik had verwacht. De chef wist me te vertellen dat hij het kikkererwtenbeslag zo nat mogelijk houdt. Op die manier krijgen de falafelballetjes een knapperig korstje maar blijf je de verschillende ingrediënten goed smaken aan de binnenkant.

In een sandwich zitten 4 falafelballetjes en daar heb je goed mee gegeten. Je kan ook een “schotel falafel” bestellen voor 12,50 euro of verschillende dips met brood (alles rond de 5 euro).

Mijn conclusie: de vriendelijke bediening en de zeer smakelijke falafel maken deze bar de moeite waard, zeker als je honger hebt en zin hebt in een snelle, relatief gezonde, hap. Voor de prijs moet je het zeker niet laten!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.