Otomat or Notomat???

Op de Leuvense hipsterlijst had ik al een tijdje “Otomat” staan en nog niet kunnen afvinken. Enkele weken geleden kwam het ervan op een zaterdagmiddag: ik ging er met mijn “university friend” Tom lunchen. 

Otomat – Heavenly Pizza – ligt in het hippe gedeelte van de Tiensestraat.

http://otomat.be/

De laatste jaren zijn daar steeds nieuwe conceptzaakjes geopend. Otomat past in het rijtje: ze bieden pizza’s aan met het gist van Duvel in het deeg. Je kan opteren voor een pizza mét tomatensaus als basis (otomat) of zonder tomatensaus maar met een basis van witte saus (notomat).

 

https://otomat.be/wp-content/uploads/2018/11/MENU_NOV_NL.pdf

Er is keuze tussen traditionele toppings en toppings die meegaan met het seizoen. De combinatie van ingrediënten is zeer interessant. Zo is er bv. nu de seizoenspizza “With love from B” met kookham, gruyère, nootmuskaat en witloof aka chicon gratin op een pizzabodem dus 🙂 De prijs voor een grote pizza gaat van 9,5 euro tot 15,5 euro afhankelijk van de topping. 

Daarnaast zijn er ook side salades en voorgerechten. Bij de voorgerechten vind je bv. burrata voor 15 euro. Dat is duurder dan een pizza maar bij Otomat gaan ze ervan uit dat je de voorgerechten deelt. Vanuit dat perspectief valt de prijs dan weer mee. 

Bij elke pizza wordt een biertje aangeraden. Wijn is verkrijgbaar maar in beperkte mate. Er zijn ook verschillende home made lemonades en ice tea’s beschikbaar.

Tom en ik gingen uiteindelijk voor de lunch deal: 12,5 euro voor een kleinere versie van een pizza naar keuze met een side salad naar keuze. Ik koos de Las Vega pizza: een van de twee vegan pizza’s in het assortiment. De Las Vega is met kokoschips en espuma van kokosyoghurt. Mijn side salad was de salade met rode biet. Tom koos de pizza Boule et Boulette met de Butternut Side Salad. 

 

De Las Vega pizza met de Beetroot Side Salad voor mij…

 

De pizza Boule et Boulette met de Butternut Side Salad voor Tom

Om 12u30 op een regenachtige zaterdag was het rustig bij Otomat. Het interieur doet me denken aan een wachthokje op het perron van een treinstation.  Er zijn veel planten en andere groene elementen aanwezig. Hip en trendy is Otomat zeker.

De pizza’s en de salades waren erg lekker. Ik vond de portie ok maar wat aan de kleine kant. Otomat is een zaak die je moet uitproberen. Of je er dan heen gaat voor je wekelijkse pizza, dat betwijfel ik wel, vooral omwille van de prijs.       

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.