3 fancy hapjes om je gasten te verrassen

Easy peasy, snel en verrassend origineel. Wat moet een hapje nog meer hebben om mee uit te pakken bij je gasten?

AAN DE SLAG DUS !

HAPJE 1 : COURGETTEPIZZA’TJES

 

Ingrediënten: Voor ongeveer 25 pizza’tjes

*1 courgette

*1 klein blikje tomatenpuree

*edelgistvlokken (of parmesan voor de niet-veganlezers)

*oregano, peper, zout

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Spoel de courgette goed af en snijd hem in plakken van ongeveer 1 cm dik.

*Bestrijk elke plak courgette met tomatenpuree en doe er wat zout peper, oregano en edelgistvlokken op.

*Leg de courgetteplakken naast elkaar op een bakplaat.

*Bak gedurende 15 minuten af.

HAPJE 2 : KALE CHIPS

Ingrediënten: Voor kale chips voor 2

*een aantal stengels verse boerenkool (= kale)

*zout, peper en chilivlokken

*notenolie

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Was de boerenkool goed, snijd de nerven eruit en schik op een bakplaat.

*Bestrooi met peper, zout en chilivlokken en hazelnootolie (of met een andere notenolie).

*Plaats gedurende 5 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de boerenkool niet verbrandt!

HAPJE 3: FRISSE LENTEROLLETJES

Ingrediënten: Voor 2 personen

*4 vellen rijstpapier

*verschillende gekleurde wortelen

*200g verse spinazie

*100g gebakken tofu (ik bakte de tofu rul en kruidde met peper, zout, kurkuma en currypoeder)

Bereiding:

*Snijd de wortelen in staafjes en scheur de gewassen spinazie in kleine stukjes.

*Zet de tofu en de groenten binnen handbereik.

*Week de vellen rijstpapier één voor één in lauw water. Zorg ervoor dat ze goed zacht zijn maar niet wak.

*Leg een vel rijstpapier op je werkvlak. Dep het wat af.

*Leg een laagje spinazie, wat wortelstaafjes en wat tofu in het midden van je rijstvel.

*Rol het rijstvel dicht en druk goed aan. Doe dit voorzichtig zodat het fragiele papier niet breekt.

*Serveer met Sweet Chili Sauce van Delhaize of met een home made dipsaus.

HAPJE 4: GEROOSTERDE INSECTEN (voor de durvers)

Ingrediënten:

*gedroogde krekels, meelwormen,…

*zout en chilivlokken

Bereiding:

*Rooster de insecten kort in een pan met anti-aanbaklaag.

*Kruid met zout en chilivlokken.

SMAKELIJK !!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.